ANASAYFA arrow right Güncel

Suriye'de 11 yılda 756 gazeteci öldürüldü

YAYINLAMA: 24 Kasım 2022 / 14.00
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2022 / 14.00
Özgür Basın Birliği (YRA) Eşbaşkanı Dilyar Cizirî gazetecilerin ölümlerinden Beşar Esad altındaki Suriye yönetiminin, IŞİD’in, Türkiye’nin ve Rusya’nın saldırılarını sorumlu tuttu.

Özgür Basın Birliği (Yekitiya Ragihandina Azad/YRA) Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyini hedef aldığı hava saldırısında Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabiri Îsam Abdullah’ın hayatını kaybetmesinin ardından ülkede öldürülen gazetecilerin verisini paylaştı.

Buna göre Ebdullah'ın öldürülmesiyle birlikte Suriye'de iç savaşın başladığı 2011’den bu yana yaşamını yitiren gazeteci sayısı 756'ya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Müjdat Can’a konuşan YRA Eşbaşkanı Dilyar Cizirî gazetecilerin ölümlerinden Beşar Esad altındaki Suriye yönetiminin, IŞİD’in, Türkiye’nin ve Rusya’nın saldırılarını sorumlu tuttu.

Cizirî ayrıca Türkiye ve silahlı grupların kontrolünde bulunan bölgelerde 38 gazetecinin de kaybolduğu bilgisini paylaştı.

Cizirî, "En çok katliam Şam hükümetinin himayesi altında yaşandı. 532 gazeteci Şam hükümeti himayesinde olan alanlarda kayboldu" dedi.

Cizîrî, Rusya savaş uçaklarının bombardımanında da bugüne kadar 29 gazetecinin öldüğünü aktardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *