ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Suriye konsolosluk açıyor

Suriye konsolosluk açıyor
YAYINLAMA: 15 Mart 2023 / 13.24
GÜNCELLEME: 15 Mart 2023 / 13.24
Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cahit Erbalcı, işadamlarının isteği üzerine Suriye’nin konsolosluk açma yönündeki çalışmalarının sonuna geldiğini birkaç ay içinde Gaziantep’te Suriye konsolosluğunun açılacağını söyledi.

Suriye ile ticari ilişkiler geliştirilmeli

Konsolosluk açılması fikrinin 4-5 yıldır gündemde olduğunu belirten Erbağcı, “İşadamlarımız Suriye ile olan ticaret ilişkilerinde vize alma yönünde ciddi sıkıntılarla karşılaşıyor. Kentimize de bir Suriye konsolosluğunun açılmasının önemini Suriye Büyükelçisine söylemiştik, bunlarda önerimizi yerinde buldu. Kısa bir süre içerisinde ilimizde Suriye konsolosluğu, Suriye’de de Türk konsolosluğu açılacak. Sınır ticaretimizin gelişmesi için bu girişimler çok önemli. İşadamlarımız Suriye’de ticaret yapabilmek için Ankara’ya gidip vize alıyorlardı. Konsolosluk açılmasıyla, vize işlemlerinde kolaylık sağlanacak ve Suriye ile ilişkilerimiz de daha da gelişmiş olacak” şeklinde açıklama yaptı.

Suriye çok iyi bir Pazar

Suriye ile ticari ilişkilere özel bir önem verdiklerini belirten Erbağcı, Suriye’nin Gaziantep için çok önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Ortadoğu ülkeleriyle ticari ilişkilerin gelişmesinin Güneydoğu illerini kalkındıracağını, bu açıdan sınır ticaretinin ve sınır kapılarının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *