ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sürgündekiler davayı kazanıp geri döndü

Sürgündekiler davayı kazanıp geri döndü
YAYINLAMA: 05 Ocak 2021 / 13.41
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2021 / 13.41

PTT Başmüdürlüğü tarafından bir süre önce sürgün edilen memurlar İdare Mahkemesi’ne açtıkları davayı kazanarak, görevlerine yeniden döndü. Haber-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ömer Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında, 39 gün önce sendikaya üye oldukları gerekçesi ile üç PTT dağıtıcısının sürgün edilmesine tepki gösterdiklerini açıkladı.

Yapılan haksız sürgünü PTT Başmüdürlüğü önüne siyah çelenk koyarak kınadıklarını ifade eden Yılmaz, “O zaman dedik ki, karanlık zihniyetler aydınlık düşüncenin ışığında boğulup yok olacaktır. Sürgün edilen üyelerimiz en kısa sürede görevlerinin başına döneceklerdir ve öyle oldu. Yapılan atamanın hukuki hiçbir dayanağı yoktur.

Tamamen keyfi. Bu nedenle sürgün edilen sendika üyemiz Zekeriye Aslan, Halil Yalçınkaya ve Veysel Özdemir İdare Mehkemesi’ne açtıkları davayı kazandı. Mahkeme yapılan atamayı usulsüz bulup iptal edince, çalışanlarımız tekrar eski görev yerlerine döndü. Mahkemenin verdiği doğru ve tarafsız karar keyif olarak insanları huzursuz edenlere bir ders oldu. 39 Günlük sürgün olayında üyelerimizin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da her haksızlıkta yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *