ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Süreyya, dünyanın ilk üç sporcusu arasında

Süreyya, dünyanın ilk üç sporcusu arasında
YAYINLAMA: 11 Kasım 2022 / 12.43
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2022 / 12.43
Süreyya bu akşam 22:15’te koşacak

Avrupa Şampiyonu milli atlet Süreyya Ayhan’ın Hollandalı menajeri, Süreyya Ayhan’ın atletizmde dünyanın ilk üç sporcusu arasında olduğunu savundu.

Dünyanın atletizmde en büyük menajerlik şirketine sahip olan Hollandalı menajer, Süreyya Ayhan’ın, Paris’teki dokuzuncu Dünya Şampiyonası’nda favori gösterildiğini hatırlatarak, “Ayhan, süper formda ve kendine çok güvenen bir sporcu. Özellikle 1500 metrede rakiplerinden en az beş saniye önde olması çok büyük bir olay. Bu sonuç sayesinde birinciliğinde hiçbir sorun olmaması gerekiyor” diye konuştu.

Menajer, Süreyya’nın tavşan atletle koşamayacağı için dünya rekoru kırmasının zor olacağını vurgulayarak, “Süreyya’nın tüm kan tahlilleri çok iyi çıktı” dedi.

Süreyya Ayhan, bugün Türkiye saatiyle 22:15’te eleme, 29 Eylül Cuma günü 22:30’da yarı final ve 31 Eylül Pazar günü de 19:20’de final koşacak. Türkiye, atletizm de Dünya Şampiyonası’nda altın madalya ilk kez bu denli yakın duruyor. Avrupa şampiyonu milli atlet Süreyya Ayhan, Türkiye’ye yeni bir heyecan yaşatmaya hazırlanırken, bugün Fransa’nın başkenti Paris’teki dokuzuncu Dünya Şampiyonası’nda, 1500 metre elemelerinde 22:15’te piste çıkacak ve altın madalyaya uzanan yolda ilk yarışını gerçekleştirecek.

Son dönemde 1500 metrenin en büyük atlet olarak gösterilen ve rakiplerini pisten bir bir kaçıran Avrupa şampiyonu Ayhan, bugün çıkacağı eleme ve 29 Eylül’deki yarı finalden sonra koşacağı finalde de yine birinciliğin en büyük adayı olarak piste yer alacak. Ayhan, bugün 22:15’te eleme, 29 Eylül Cuma günü 22:30’da yarı final ve 31 Eylül Pazar günü de 19:20’de final koşacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *