ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Süreyya Ayhan yarı finalde

Süreyya Ayhan yarı finalde
YAYINLAMA: 13 Kasım 2022 / 17.00
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2022 / 17.00
Dünya Atletizm Şampiyonası’nda bayanlar 1500 metre kategorisinde mücadele eden Süreyya Ayhan yarı finale yükseldi.

Elemelerde birinci seride mücadele eden Süreyya Ayhan, yarışın başında ele geçirdiği liderliği yarış sonuna kadar sürdürdü. Rahat bir tempoda yarışı götüren Ayhan, 4 dakika 08.12 saniyelik derecesiyle serisinde birinci oldu ve yarı finalde mücadele etme hakkı elde etti.

Başkan Doğan Paris’e gidiyor

Gaziantepspor kulübü başkanı Celal Doğan da programında değişiklik yaptı. Daha önce UEFA Kupası kura çekimi için Bülent Mamatoğlu ile birlikte Monte Carlo‘ya gideceği açıklanan Doğan, bunun yerine Paris’e gitmeye karar verdi.

Doğan, pazar günü Paris’te Dünya şampiyonluğu için koşacak olan kulübün lisanslı sporcusu Süreyya Ayhan’a destek verecek ve bu tarihi günde Süreyya Ayhan’ı yalnız bırakmayacak.

Başbakan Erdoğan, Süreyya Ayhan’ı arayıp başarı diledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın başkenti Paris’te süren dokuzuncu Dünya atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar 1500 metrede yarı finale kalan Avrupa şampiyonu Süreyya Ayhan’ı telefonla arayarak başarılar diledi.

Bayanlar 1500 metre finalinin en büyük favorisi olarak gösterilen Süreyya Ayhan’ı telefonla arayan Başbakan Erdoğan, dünya ölçeğinde ki başarıların Türk ulusu için büyük bir moral ve özgüven kaynağı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Art arda gelen başarılarınız bizleri gururlandırıyor. Bütün sporların anası olarak kabul edilen atletizmde altın madalyayla dönmeniz Türk sporuna farklı bir pencere açacaktır. Türk milleti adına dünya şampiyonu haberinizi bekliyorum” dedi.

Atina Olimpiyatları’na kadar kendimi rekor için zorlamayacağım

Dokuzuncu dünya atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar 1500 metrede yarı finale yükselen Süreyya Ayhan, bugün menajeri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Süreyya Ayhan, Fransa’da almayı hedeflediği altın madalyadan sonra, 2005 yılında düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda da ikinci altın madalya için yarışacağını söyledi. Ayhan, bu yıl özellikle Dünya Şampiyonası için iyi hazırlandığını, şu ana dek az yarışmasının nedeni de Dünya Şampiyonası’na iyi hazırlanmak ve sakatlıkları engellemek olduğunu söyledi.

Çok sayıda yabancı gazetecinin de bulunduğu toplantıda Ayhan, Dünya rekoru ile ilgili bir kez daha antrenörü Yücel Kop’un hazırladığı program çerçevesinde çalışacağını belirterek, “Atina Olimpiyatları’na kadar kendimi rekor için zorlamayacağım. 1500 metre dünya rekorunu ya Atina Olimpiyatları’nda ya da bir yıl sonra kırmaya çalışacağım” dedi.

Süreyya, taktiği ile ilgili bir soruya ise “Benim taktiğim ortada. Yarışta hızlı çıkış yapıyor ve az risk alıyorum” karşılığını verdi.

“İstanbul’un 2012 Olimpiyatları’nın adaylığında sizin ne tür promosyon ve desteğiniz olabilir?” biçimindeki bir soruya ise Ayhan, “Ben ve benim gibi Türkiye’de bazı dallarda başarılı olan atletler, olimpiyatların Türkiye’de yapılması için şimdiden promosyona başladık. Dünya Şampiyonası gibi büyük organizasyonlarda altın madalya alarak, dikkati Türkiye’ye çekmek istiyoruz” karşılığını verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *