ANASAYFA arrow right Güncel

"Şura kararları tavsiye niteliğinde, uygulanma zorunluluğu yok"

"Şura kararları tavsiye niteliğinde, uygulanma zorunluluğu yok"
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 18.01
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 18.01
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20. Milli Eğitim Şurası'nda okul öncesi eğitime din eğitimi verilmesi yönündeki karara ilişkin, "Burada alınan her kararı, Milli Eğitim Bakanlığı benimsediğimiz, reddettiğimiz veya kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nun ardından gazetecilere konuştu.

Özer, Bakanlığın şurada alınan kararları emanet olarak aldığını ve hızlı şekilde gözden geçirip uygulamaya geçirmek için de her türlü çabayı sarf edeceklerini söyledi.

AA'nın haberine göre; Özer "Şuranın açılışında deklare ettiğim gibi alınan kararların tamamının gerçekleştirme oranını her 3 ayda bir hem değerli Şura üyelerimizle hem de tüm kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

"Kararları yeniden değerlendireceğiz"

"Okul öncesi eğitimde din eğitimi verilmesine yönelik maddenin okul öncesi eğitim komisyonlarında kabul edilmediği belirtiliyor, bu madde hakkında değerlendirmeniz ne olur?" sorusuna ise Özer şu yanıtı verdi:

"Buradaki önerinin doğruluğunu ve yanlışlığını Milli Eğitim Bakanı olarak tartışamam. Bildiğiniz gibi Şura kararları, tavsiye niteliğindeki kararlardır. Uygulanma, yaptırım zorunluluğu yoktur. Milli Eğitim Bakanlığının en yüksek danışma kurulu olarak Şuranın aktif olarak bizim belirlediğimiz önceliklerde çalışmasını istedik.

Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı olarak Şurada gerek oy birliği gerekse oy çokluğuyla kabul edilen tüm kararları yeniden değerlendireceğiz, belirlemiş olduğumuz eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde alt başlıklarda gerekli yerlere dercedip ona göre yol haritamızı çıkaracağız. Yani burada alınan her kararı, Milli Eğitim Bakanlığı benimsediğimiz, reddettiğimiz veya kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *