ANASAYFA arrow right Yaşam

Suni gündemler ile gerçek sorunlar görmezden geliniyor

Suni gündemler ile gerçek sorunlar görmezden geliniyor
YAYINLAMA: 27 Temmuz 2020 / 20.25
GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2020 / 20.32
Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, gündemi Sabah’a değerlendirdi. 

Suni gündemlerle asıl sorunların arka plana atıldığı tespitini yapan Başkan Uslu, “Memleketimizin çok daha önemli sorunları bulunurken, suni gündemler ile gerçek sorunlar görmezden geliniyor. Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanlığı ve Yönetimi olarak, halkın işsizlik, geçim derdi ve diğer sorunlarına kulak verilmesini istiyoruz. Çünkü halkımız her şeyin en iyisine layık” dedi.

 Gerçek sorunlar masaya yatırılmalı

Uslu, “Çok hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde halkın ve memleketin gerçek sorunları göz ardı ediliyor. Halk perişan, geçinemiyor, refah seviyesi her yıl düşüyor, ülkede ki işsiz sayısı 10 milyonu geçmiş durumda, işsiz olan her 4 gençten biri üniversite mezunu, 500 bin sağlık çalışanı, 750 bin öğretmenin yanı sıra üniversite mezunu binlerce kişi atama, iş ve aş bekliyor. Pandemi sürecinde tarımın ve çiftçinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bu süreçte insanlar ayakkabı, elbise ve diğer ihtiyaçlarını almadı. Ne aldı; ekmek aldı, pirinç aldı, domates aldı, bulgur vb. gıda maddesi aldı. Tarım bu kadar önemli iken çiftçiye verilen destekler ortada. Her yıl binlerce çiftçi para kazanamadığı için üretimden vazgeçiyor. Kısacası ülkemizin saydığımız veya sayamadığımız birçok sorunu bulunmaktadır. Dolayısıyla bir an gerçek ve asıl sorunlarımıza yönelmeli, masaya yatırmalı ve çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapılmalı” şeklinde konuştu. 

Bu süreçte işçilere daha fazla sahip çıkılmalı

Gaziantep’te vaka sayılarının her geçen gün arttığı vurgulayan Uslu, yetkilileri daha sıkı tedbirler almaya davet etti. “Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi hatta Gaziantep’i daha çok etkiledi, etkilemeye de devam ediyor. Bu süreçte binlerce işçi işten çıkarıldı veya ücretsiz izne gönderildi. İşçiler, kısa çalışma ödeneği adı altında 1000 lira ile geçinmeye mahkum edildi, virüs ile geçim derdi arasında tercih yapmak zorunda kaldı. Dolayısıyla bu süreçte zor günler yaşayan işçilere her zamankinden daha fazla sahip çıkılması ve yardım edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Sahra Hastanesi’nin kurulması elzem ve kaçınılmaz

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Kentimizde vaka sayılarının artması bizleri derinden üzmektedir. Duyduğumuz kadarıyla hastanelerde yer kalmamış. Eğer durum böyle devam ederse daha kötü günler bizleri bekliyor demektir. O nedenle tedbirimizi şimdiden almamız lazım. Hastaneler de yer kalmadıysa Sahra Hastanesi’nin kurulması elzem ve kaçınılmazdır. Veya kullanılmayan özel ve kamu idari binaları ile atıl durumlardaki yerler gerekli çalışmalar sonucunda hastaneye çevrilebilir. Buradan Gaziantepli hemşehrimizin alınan tedbirlere uymasını, kalabalık ortamlarda bulunmamalarını, dışarıya çıkmamalarını, çıkıyorlarsa bile maskesiz dolaşmamalarını, temizliğe ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını rica ediyorum.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *