ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sümerbank lojmanlarına yerleşecek 28 yeni aileyle toplam 386 kişi oldular

Sümerbank lojmanlarına yerleşecek 28 yeni aileyle toplam 386 kişi oldular
YAYINLAMA: 23 Eylül 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2022 / 14.16
Türk asıllı 176 Afganlı bugün geliyor

Yeni gelen AfganlILar için tören yapılacak. Geçen yıl Mezaliminden kaçarak Türkiye’ye gelen ve şehrimizde iskan edilen 45 aileye 203 kişiden sonra bugün de yine Türk asıllı Afganlılar Adana’daN şehrimize gelecek.

Yaptığımız incelemeye göre yeni gelen Türk asıllı Afganlılardan 28 aile Gaziantep’te iskan edilecek. Bu kâfirlerin 176 kişi bulunuyor. Yeni gelen 28 Afganlı grupta Yavuzeli yolu üzerindeki Sümerbank lojmanlarını yerleştirilecek. Tüm aileler rahatlıkla Sümerbank lojmanlarında kalacak. Bunun için eğitim Dershaneleri için kullanılan odalardan bazıları boşaltılacak.

Yaptığımız incelemeye göre yeni gelen Türk asıllı Afganlılardan 28 aile Gaziantep’te iskan edilecek. Bu kafile 1176 kişi bulunuyor. Yeni gelen 28 Afganlı grupta Yavuzeli yolu üzerindeki Sümerbank lojmanlarına yerleştirilecek. Tüm aileler rahatlıkla Sümerbank lojmanlarında kalacak. Bunun için eğitim Dershaneleri için kullanılan odalardan bazıları boşaltılacak.

Yaptığımız incelemede Türkçe öğrenme, Türk kültürü Alma kurslarının devam ettiğini gördük.

Geçen yıl lojmanlarında iskan edilen 203 Afganlı soyDaşımızın dil öğrenmeleri, meslek sahibi olmaları için elektrikçilik, trikotaj, halı dokuma gibi meslek kursları da aralıksız olarak devam ediyor.

Daha önce de bildirdiğimiz gibi geçen yıl gelen Türk asıllı 45 Afganlı aile için KÜSGET karşısındaki alanda evler yaptırıyor. İnşaatların kısa sürede bitirilerek Afgan soydaşlarımızın evlerine yerleşmeleri sağlanacak.

Bugün Adana’da şehrimize gelerek Yavuzeli yolu üzerindeki Sümerbank lojmanlarına yerleştirilecek olan 28 ailelik Türk asıllı Afganlılar için bir tören yapılmayacak. Sadece il ve belediye yetkilileri törensiz hoş geldiniz, diyecekler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *