ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Suda rekor indirim

Suda rekor indirim
YAYINLAMA: 23 Mart 2023 / 16.01
GÜNCELLEME: 23 Mart 2023 / 16.01
Gaziantep’te içme suyu fiyatlarında indirim yapıldı. 1 Ocak’tan itibaren kabarık faturalarda hafifleme olacak

Gaziantep’te su ücretlerinde yüzde 34.83 oranında rekor bir indirim yapıldı. Bir milyon 850 bin lira olan suyun tonu, bu indirimle bir milyon 300 bin liraya düştü. Atık su ve bakım ücretleri de artık alınmayacak. GASKİ, maliyetinin yaklaşık 500 bin lira altında abonelere su verirken, aradaki farkın bütçeden karşılanacağı açıklandı. Ocak ayından itibaren GASKİ içme suyunu en ucuza veren şehirler arasına giriyor.

KDV dışında ek ücret talep edilmeyecek

Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Kurulu’nun 2003 yılı Kasım ayı toplantısının üçüncü oturumu yapıldı. Belediye Başkanı Celal Doğan’ın başkanlık ettiği oturuma Yaşar Ağyüz katılmadı. Oturum gündeminde yer alan GASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2004 mali yılında uygulanacak su, atık su ve diğer tarifeler görüşülerek ittifakla kabul edildi. Celal Doğan, komisyon tarafında su ücretlerinde yeni tarife belirlendiğini açıklayarak 2004 yılından itibaren Gazianteplilerin suyu yüzde 34.83 oranında daha ucuz içeceği müjdesini verdi. GASKİ’nin bir süre önce biriken su parasının faizlerinin tümünü silerek kalan su parasını taksite bağlaması uygulamasından sonra, böyle bir indirim yapması memnuniyetle karşılandı.

Yaşanan kriz ve halkın fakirleşmesi böyle karar almaya zorladı

Suyun GASKİ’ye maliyetinin yüksek olduğunu belirten Doğan, “Türkiye’de son üç yıldan bu yana fakirlik arttı.  İnsanların alım gücünde büyük bir gerileme oldu. Yaşanan krizler piyasaları ve insanları olumsuz etkilemiştir. Onun için su tüketimini üç tarifeye göre belirledik. 0-12 arasında su tüketenler tonuna bir milyon 300 bin, 13 ton ile 200 ton arasında tüketenler 2 milyon 200 bin lira ödeyecek. Faturaya KDV dışında hiçbir ek ücret ilave etmeyeceğiz. Yani bakım ücreti veya kullanılan suyun yüzde 10’una kadar alınan atık su bedelinden de vazgeçilecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *