ANASAYFA arrow right Yaşam

Suç oranlarının artmasının en önemli nedeni ekonomi

Suç oranlarının artmasının en önemli nedeni ekonomi
YAYINLAMA: 01 Mart 2021 / 21.03
GÜNCELLEME: 01 Mart 2021 / 21.03
Av. Kemal Akaltun, “Kentte yaşanan cinayet ya da intiharların en büyük nedeni ekonomidir. Şehrin cinayet ya da intihar haberleriyle anılması gerçekten acı verici bir durum. Neden cinayet işleniyor veya intihar ediyorlar araştırma konusu olmalı” şeklinde konuştu.

Av Akaltun, adliyelerde yığılmaların devam ettiğini kaydederken, “Önlemler alınmasına karşın Koronavirüs tedbirleri yeterli düzeyde değil. Bazı hakim, savcı veya personellerin virüse yakalanması nedeniyle dosyalar birikti. Bu yüzden bir yığılma söz konusu. Dolayısıyla adliye personel sayısı yetersiz. Bir an önce personel sıkıntısının giderilmesini ve pandemi tedbirlerinin arttırılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu. 

Birçok genç avukat, psikolojik sorunlar yaşama eşiğine geldi

Genç avukatların pandemi sürecinde büyük zorluklar yaşadıklarını vurgulayan Akaltun, genç avukatların maddi olarak sıkıntı yaşadığını ve birçoğunun psikolojik sorunlar yaşama eşiğine kadar geldiğini hatırlattı. “Gaziantep Barosu kendi özelinde 1000 lira nakdi yardımda bulundu. Pandeminin bir yıldan beri hayatımızda olduğunu düşünürsek, bu paranın yeterli olmadığının farkındayız. Adalet Bakanlığı ise Türkiye Barolar Birliği aracılığıyla durum tespiti yaparak, faizsiz, uzun vadeli kredi desteği verilseydi, mesleğe yeni başlayanlar geleceğe umutla bakabilirlerdi” açıklamasında bulundu.

Siyasi partiler kongrelerini yapabiliyorsa bizim kongre yapmamıza da izin verilmeli

Kongrelerin iptal edilmesine değinen Av Kemal Akaltun, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “2020 yılının 3-4 Ekim’inde seçimler yapılacaktı, ama İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda iptal edildi. Seçim ilk önce Aralık daha sonra Mart ayına ertelendi, lakin bu ay içerisinde de yapılması zor görünüyor. Tam anlamıyla bir akıl tutulması yaşıyoruz. Çünkü siyasi partilerin kongreleri hınca hınç dolu iken, biz seçim yapamıyoruz. Barolar, pandeminin tüm kurallarına uyacaklarını belirtmelerine rağmen izin verilmedi. Bunun mantıklı bir açıklaması yoktur. Seçimler yılan hikayesine döndü.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *