ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Su taşkınları önlenecek

Su taşkınları önlenecek
YAYINLAMA: 20 Aralık 2022 / 16.30
GÜNCELLEME: 20 Aralık 2022 / 16.30
Baro lokali yanındaki köprü yeniden inşa ediliyor

Büyükşehir Belediyesi’nden 143 milyar TL’ye ihale edilen kavaklık mesire alanı ve milli egemenlik bulvarı üzerindeki köprü çalışmalarıyla kış aylarında su taşkınlarının önlenebileceği bildirildi.

Köprüler yoğun yağıştan zarar gördü

Yağışların bol olduğu yıllarda su taşkınlarının çok sık görüldüğünü söyleyen inşaat mühendisi Seyit Seyitoğulları, “GerekKkavaklık bölgesinde gerekse Milli Egemenlik Bulvarı üzerinde bulunan köprülerin su geçiş kanalları yetersiz olduğu için yağışın bol olduğu yıllarda taşkınlar meydana gelmekte ve çevre büyük zarar görmekteydi. Geçtiğimiz kış aylarında baro lokali ve çevrede bulunan seralar su taşkınları nedeniyle hasar görürken, özellikle park içerisinde bulunan toprakta kayma gördü, çimlerde de büyük zarar oluşmuştu. Yıllardır yaşanan bu soruna köklü çözüm bulmak için bu iki köprünün yapımı ihale edildi” dedi.

Köprüler uzun yıllar dayanabilir

Her iki köprüde açılan kanallar eskiye göre çok daha geniş olarak bırakıldı. Kavaklıkta ve milli egemenlik bulvarı üzerinde bunlar köprüler uzun yıllar kentin ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden inşa edilmiş olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *