ANASAYFA arrow right Güncel

Şu anda, fiili bir seçim sürecindeyiz

Şu anda, fiili bir seçim sürecindeyiz
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2022 / 21.05
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2022 / 21.11
HDP Gaziantep Eş Başkanı Avni Binici, parti olarak seçime hazır olduklarını belirtti “Şu anda fiili bir seçim sürecindeyiz” ifadelerini kullanan Binici, “AKP-MHP, koşulları kendi lehlerine çevirmek için politikalar üretiyor ve bu konuda başarılı olduklarında seçime gidecekler. Bu anlamda fiili seçim sürecindeyiz diyoruz” dedi.

Türkiye’de demokrasi, adalet ve güven kalmadı

Türkiye’de ekonomik sorunların ciddi anlam baş göstermeye başladığına dikkat çeken Binici, “Ekonomik sorunlar karşısında toplumun sessiz kalmasını, kabullenmesini ya da açlığa mahkûm olduğunu hissetmesinin temel nedeni sosyolojiktir. AKP-MHP’nin başlattığı sınır dışı operasyonu güvenlik amaçlı değil, seçim yatırımı, var olan sorunların geri plana atmak, iç-dış politikaya yeni bir kapı aralamak. Bunu yaparken, HDP’ye karşı da politik adımlar atıyorlar. Ankara’da bulunan partimizin Genel Merkezi önünde bir polis, halkın temsilcisi olan Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a ‘Seni duvara çivilerim’ demesi iktidarın sıkışıklığını toplumda provokasyonlar aşmaya çalıştığını ve ülkede demokrasi, hukuk ve adaletin ayaklar altına alındığını bir göstergesi. Yani Türkiye’de demokrasi, adalet ve güven kalmadı” tespitini yaptı.

26 Haziran’da HDP 4. Olağan Genel Kurulunu yapacağız

26 Haziran tarihinde HDP’nin 4. Olağan Genel Kurulunu yapacağını hatırlatan Başkan Binici, “Olağan Genel Kurul kapsamında Diyarbakır’da konferans yapacaktık. Ama güvenlik güçleri konferans salonunun etrafını çevirmiş, alana girmemize izin vermediler. Demokratik zeminde siyaset yapmaya çalışan bir partinin konferansına bile tahammül edemeyecek duruma gelmişler. 3 arkadaş gözaltına alındı, milletvekilimiz darp edilip yaralandı, birçok partilimiz gazdan etkilendi. Tüm bu yaşananlardan sonra konferansımızı dışarıda gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. 

Ne yaparlarsa yapsınlar geri atmayacağız

Binici, “Ne yaparlarsa yapsınlar geri atmayacağız. İktidar seçimi kaybedeceği anladığı için gittikçe hırçınlaşıyorlar. Ülkeye şu ana kadar verdikleri zararlar belli, bundan sonra daha fazla zarar vermemeleri için topluma çağrıda bulunuyoruz. Halkın kendini toparlayabilmesi için uzun yıllara ihtiyacı var. HDP olarak, bugüne kadar demokratik zeminde mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Halkın bir iktidar değişimi istiyor

Halkın bir iktidar değişimi istediğini vurgulayan HDP Gaziantep Eş Başkanı Avni Binici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de iki kutuplu siyaset olduğundan bahsedilir, ancak şu anda Cumhur ittifakı, Millet ittifakı ve HDP koordinesinde kurulan Demokratik ittifak olmak üzere üç kutuplu siyaset yapılıyor. Hem Cumhur hem de Millet ittifakı Demokratik ittifakı görmezden geliyor. Bu da muhalefetin iktidarın belirlemiş olduğu alanda siyaset yaptığını gösteriyor.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *