ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Standart belgelerinin çoğu geçersiz

Standart belgelerinin çoğu geçersiz
YAYINLAMA: 17 Ocak 2023 / 16.01
GÜNCELLEME: 17 Ocak 2023 / 16.01
Türk standartları Enstitüsü bölge müdürü Mustafa Derecik, yabancı belgelendirme kuruluşlarından alınan belgelerin çoğunun geçersiz olduğunu bildirdi.

Derecik, Türkiye’de halen 56 yabancı belgelendirme kuruluşunun faaliyet gösterdiğini belirterek, bu firmalardan yaklaşık 50’sinin düzenlediği belgelerin geçerli olmadığına dikkat çekti.

Firmaları, vergi alacakları kuruluşu seçerken çok dikkatli davranmaya davet eden Derecik, “Türkiye akreditasyon kurumu tarafından akredite edilmemiş yabancı kuruluşlardan belge talep edilmemeli” dedi.

Derecik, akredite olmamış ve yeterli sayıda personeli bulunmayan yabancı kuruluşlardan belge alınmasının, belge talep eden işletme yanında, tüketicinin de zarar görmesine yol açacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Yurtdışında yerleşik bu kuruluşlar, Türkiye’de birkaç yerde temsilcilik açarak faaliyet yürütüyorlar. Kendilerini yurtdışından gelip kontrol yapıyormuş gibi gösterip uzman olmayan kişilerin çalışma sonucu belge düzenliyorlar. Ne yazık ki bizim işletmelerimizin büyük bölümü, bu kuruluşların düzenlediği belgelerin geçerli olduğunu düşünüyor, kuruluşu araştırmadan belge talebinde bulunuyorlar.”

Derecik, değişen yeni koşullarda rakipleri ile rekabet edebilen firmaların varlıklarını devam ettirebileceklerini vurgulayarak, işletmeler arasındaki rekabet arttıkça standartlara uygun üretim yapmanın daha büyük bir önem kazandığını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *