ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SSK'nin alacağı 30 trilyona ulaştı

SSK'nin alacağı 30 trilyona ulaştı
YAYINLAMA: 07 Şubat 2021 / 17.26
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2021 / 17.26

SSK’nin Gaziantep’teki kamu kurumlan ve özel sektörden 30 trilyon civarında prim alacağının biriktiği ifade edilirken, bunun 12 trilyon lirasının taksitlendirildiğini ve ilk taksitte kurumun kasasına 600 milyar lira girmesinin hedeflendiği öğrenildi. Kuruma en fazla borçlunun 18 trilyon lira ile özel sektör olduğu ifade edildi.

Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdürü Alaiddin Karaoğlu, halen belediyeler başta olmak üzere kamu kuruluşlarının kuruma 5’i anapara olmak üzere toplam 12 trilyon, özel sektörün ise 8’i ana para toplam 18 trilyon prim borcunun bulunduğunu belirti. Karaoğlu, toplam alacaklarının 30 trilyon olduğunu açıkladı. Prim alacaklarının 17 trilyonunun faiz olduğunu kaydeden Karaoğlu, belediyelerin büyük bir çoğunluğunun borçlarını taksitlendirdiğini ve ödemelerini yaptığını ifade etti.

Borcu bulunan belediyeler içerisinde Şahinbey Belediyesi’nin de taksitlendirme aşamasında olduğunu söyleyerek, "Geçtiğimiz günlerde Yavuzeli ve Fevzipaşa belediyeleri prim borçları yerine gayrimenkul teklif etti. Ancak fiyat konusunda anlaşamadık. Bu nedenle İller Bankası’ndaki istihkaklarına haciz koydurduk" dedi. Öte yandan prim borçlarını taksitlendirme işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Alaiddin Karaoğlu, taksitlendir-meye talebin oldukça fazla olduğunu belirterek, yaklaşık 3 bin borçludan bin 710 tanesinin borcunu taksitlendirmek için başvurduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *