ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SSK trilyonluk borcu nasıl tahsil edecek?

SSK trilyonluk borcu nasıl tahsil edecek?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Sosyal sigortalar kurumun’nun,Gaziantep Anakent Belediyesi’nin 1 trilyon civarındaki borcu için 19 tane telefona haciz koydurması,iki kurum arasında soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu.Anakent Belediyesi de bu uygulama üzerine hem Sosyal Sigortalar Kurumu, hem de SSK İl Müdürü Gazi Öndemir’in konutunun arıza! Nedeniyle suyunu kesme yoluna gitti.SSK Müdürü’nün uzun çabaları sonucu bayramdan önce evindeki arızanın bulunup giderildiği açıklandı!...
İller Bankası ödeneği kesiliyor
Gaziantep Anakent Belediyesi’nin Sosyal Sigortalar Kurumu’na olan prim borç ve faizleri toplamının 1 trilyon lira civarında olduğunu belirten Genel Sekreter Ali İhsan Sofuoğlu,’’Aylardan beri iller Bankası’ndan tek kuruş ödenek alamıyoruz. Belediyenin SSK ve vergi borcu nedeniyle zaten her ay 15-20 milyar lira kesiliyor.Bunun dışında yapılabilecek bir şey yok diye konuştu.
Sofuoğlu SSK İl Müdürlüğü’ne bir süre önce atanan Gazi Özdemir’in acemeci tutumu yüzünden belediyenin 1 trilyonluk borcuna karşılık 19 tane telefonuna haciz koydurduğunu söylerken,’’Bu inanılmaz derecede komik ve yanlış bir davranış.Eğer 19 tane telefonun satışı ile 1 trilyon borcu ödenmiş kabuk edeceklerse mesele yok,feda olsun.Ama böyle bir şey mümkün olmadığına göre,saçma sapan davranışlara yeltenmenin de bir anlamı yok’’dedi.
Sosyal Sigortalar Kurumu binasında arıza mı var?
Belediyenin 19 tane telefonuna haciz konulunca,SSK hizmet binası ile İl Müdürü Gazi Özdemir’in evinin sularının kesildiğini belirtti.
Anakent Belediyesi Genel sekreter Ali İhsan Sofuoğlu konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:’’Biz, ne kurumun ne de müdürün suyunu kesmedik. Yalnız oralarda bir arıza varmış. Evin arızası bayram önce giderilmişti. Ancak kurum binasındaki arızasının ne zaman giderileceği henüz belli değil. GASKİ görevlileri arızayı tespit etmek ve gidermek için yoğun şekilde çalışıyorlar. Arıza giderilirse, sularını vereceğiz’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *