ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SSK Hastanesi nefes aldı!..

SSK Hastanesi nefes aldı!..
YAYINLAMA: 12 Şubat 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 12 Şubat 2021 / 13.21

SSK Bölge Hastanesi’nde ilaç ve poliklinik kuyrukları alman önlemlerle asgariye indirildi. Hastanede randevulu sisteme geçildikten sonra kuyruk sorunu kalmadığı belirtilirken, eczane sayısının 12’ye çıkarıldığı, böylece hastaların kısa sürede ilaçlarını alabildiği bildirildi.

SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Kureyş Bozkurt, günlük poliklinik sayılarının 2 bin 500 ile 3 bin, reçete sayısının ise 3 bin 500 civarında olduğunu ifade ederek, günde 15 bin kalem ilaç yazıldığını açıkladı. Bir hekimin aynı hastaya 4 kalemden fazla ilaç yazmadığını hatırlatan Bozkurt, randevulu sistemin hastanedeki yoğunluğu büyük ölçüde giderdiğini belirterek, hastaların sisteme alıştığını açıkladı. 2 Bin 300 civarında hastanın randevu alarak polikliniğe geldiğini kaydeden Bozkurt, randevu almadan gelen hasta sayısının 300 civarında olduğunu, bunlara da saat 15.00'den sonra bakıldığını hatırlattı.

Geçen yılın aynı dönemine göre poliklinik sayılarında yüzde 10 civarında artış olduğuna dikkat çeken Bozkurt, bu artışın daha önce sigortalı oldukları halde hastane hizmetinde faydalanmayan hastaların oluşturduğunu ifade etti. Bozkurt, “Daha önce sigortalı olup da özel doktorlara hastanelere gidenler şimdi bize gelmeye başladı. Çünkü ekonomik kriz onları da olumsuz etkiledi. Böyle olunca hasta sayımızda artış oldu. Randevulu sistem ile hastanedeki yoğunluk azaldı. Hastalar kısa sürede muayene olup gönderiliyor. Eskisi gibi kuyrukta beklemiyor, geliş saatini biliyor ve ona göre gelip muayene olup gidiyor, zaman kaybı olmuyor ” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *