ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SSK Bölge Hastanesi’nde 5 doktorun tayini çıktı

SSK Bölge Hastanesi’nde 5 doktorun tayini çıktı
YAYINLAMA: 13 Ocak 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2021 / 13.21
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından SSK Bölge Hastanesi’nde bir yıl önce soruşturma geçiren doktorlardan 5’i başka illere atandı.

Tayinlerin, hekimlerin hastaları Konukoğlu Tıp Merkezi’nden çok Amerikan Hastanesi’ne yönlendirmesinden kaynaklandığı öğrenildi. SSK’nın hem Konukoğlu Tıp Merkezi, hem de Amerikan Hastanesi ile anlaşmasının bulunduğu belirtilirken, 5 doktor hakkında hastaları Konukoğlu Tıp Merkezi yerine Amerikan Hastanesi’ne sevk ettikleri gerekçesiyle şikayette bulunulmuştu.

Doktorlar hakkında bir yıl kadar önce soruşturma yapıldığı ve müfettişlerin hazırladığı rapor üzerine hekimlere birer maaş kesim cezası verildiği açıklandı. SSK’nın, Konukoğlu Tıp Merkezi ile de anlaşmasının olduğu, hekimlerin hastaların oraya yönlendirilmesi gibi bir zorlama ile karşı karşıya kaldığı, ancak bu zorlamalara aldırmadıklarını için bu kez de tayinle cezalandırıldıkları ifade edildi.

Tayini çıkan hekimler, karara İdare Mahkemesi’ne başvurarak itiraz edeceklerini açıklarken, bazıları da emekliliklerini isteyeceklerini vurguladı. SSK Başhekimi Dr. Kureyş Bozkurt tayinlerin genel müdürlük tarafından yapıldığın belirtti.

Bozkurt konuyla ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlarken, 5 hekimin başka şehirlere tayinlerinin çıktığını söyledi, ancak atama gerekçesiyle ilgili açıklama yapmak istemedi. Bozkurt, tayinlerin tamamen kendileri dışında gelişen bir konu olduğunu bildirdi. Bu arada genel müdürlük tarafından başhekimliğe atama yazıları gelen hekimler ve gidecekleri şehirler ise şöyle; Anestezi Uzmanı Dr. Muharrem Yılmaz (Muğla), Ökkeş Eral (Kahramanmaraş). Dahiliyeci Dr. Yılmaz Arkan (Samsun). Ortopedist Dr. Faruk Balık (Malatya), Dr. Haşan Güneş (Karamürsel). Bu arada dahiliyeci Dr. Raziye Ulutaş ile ortopedist Dr. Alişan Sarsu’nun tayinlerinin de kesinleştiği belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *