ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SSK, 16 trilyon prim alacağını taksitlendirdi

SSK, 16 trilyon prim alacağını taksitlendirdi
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2020 / 18.48
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2020 / 18.48

SSK primlerini ödemekte zorlanan kamu kurumlan ve özel sektör kuruluşlarının birikmiş borçlarının taksitlendirilmesi kolaylığından 5 bin 327 kuruluş yararlandı. SSK İl Müdürü Alaaddin Karaoğİu, taksitlendirme olanağından yararlanan kuruluşların toplam borcunun 16 trilyon civarında olduğunu açıkladı.

Kuruma prim borcu olan kuruluşların yüzde 85 inin bu imkandan yararlanmak için başvurduğunu, 5 bin 327 kuruluşun borcunu taksitlendirerek ödemeye başladığını hatırlatan Karaoğİu, böylece SSK’nın birikmiş borçlarının tahsil edilmeye başlandığını söyledi. Karaoğlu, bu sayede aylık tahsilat oranında yüzde 20’lik bir artış olduğunu dile getirerek, imkanından yararlanan kuruluşların büyük oranda taksitini zamanında yatırdıklarını açıkladı.

Taksitlendirmeden yararlandığı halde taksitini yatırmayanların oranının yüzde 5 civarında olduğunu, bu kişiler hakkında da 6183 Sayılı Yasa gereğince işlem yapılacağını ifade etti. Karaoğlu, taksitlendirme imkanından yararlanan özel kuruluşlar arasında 650 milyar ile Okan Tekstil’in, kamu kuruluşları arasında da 1,2 trilyon lirayla Şahinbey Belediyesinin birinci sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *