ANASAYFA arrow right Dünya

Sri Lanka'da Hristiyanları hedef alan saldırılarda ölü sayısı 311'e yükseldi

Sri Lanka'da Hristiyanları hedef alan saldırılarda ölü sayısı 311'e yükseldi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.30
Sri Lanka saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 311'e ulaştı. Hükümet polis ve askere mahkeme olmadan tutuklama y
Sri Lanka saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 311'e ulaştı. Hükümet polis ve askere mahkeme olmadan tutuklama yetkisi vererek OHAL ilan etti. Sri Lanka'da Pazar günü Paskalya ayinlerinin gerçekleştiği üç kilise ve üç otele yönelik sekiz ayrı bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 311'e yükseldi.
Sri Lankalı yetkililer ülkenin iç savaştan beri yaşadığı en kötü saldırılarda ölenlerden 31'inin yabancı olduğunu, 14 yabancının ise kayıp olduğunu açıkladı. Saldırılarda Türkiye vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş da hayatını kaybedenler arasında.
Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre Hindistan, İngiltere, ABD, Danimarka, İspanya, Avustralya, Çin ve Türkiye'nin de bulunduğu 12 ülke vatandaşı saldırıda hayatını kaybetti.
Öte yandan saldırıların hemen ardından sokağa çıkma yasağı getiren hükümetin ilan ettiği OHAL de dün yürürlüğe girdi.
Olağanüstü hal sürecinde polis ile askere özel yetkiler verildi. Bu kapsamda zanlılar mahkeme kararı olmaksızın tutuklanabilecek.
RESİM
Sri Lanka'da bu yetkiler daha önce en son iç savaş süresinde verilmişti.
Saldırılarda hayatını kaybedenler için Sri Lanka saatiyle 08:30'da 3 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ülkede bayraklar da yarıya indirildi.
Hristiyanlar azınlık nüfusu arasında
Saldırılarda Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St.Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otelleri hedef alınmıştı.
21 milyon nüfusu olan Sri Lanka'da halkın yüzde 70'i Budist, yüzde 12'si Hindu, yüzde 10'nu Müslüman ve yaklaşık yüzde 7'si Hristiyanlardan oluşuyor. Bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *