ANASAYFA arrow right Spor

Spor, akademik gelişimin bir parçasıdır

Spor, akademik gelişimin bir parçasıdır
YAYINLAMA: 15 Aralık 2020 / 17.18
GÜNCELLEME: 15 Aralık 2020 / 17.18

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Antalya ve Ankara Çayyolu Kampüsü öğrencileri, 11-13 Aralık tarihleri arasında Muğla’da düzenlenen Turkcell Kısa Kulvar Kulüpler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda rekor bir başarıya imza attı. Doğa Koleji’nin 30 öğrencisi birinci, 22 öğrencisi ikinci, 7 öğrencisi ise üçüncü oldu. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Öğrencilerimizin sadece sınav başarısına odaklanmamalı, sportif faaliyetlere katılımlarını desteklemeliyiz. Spor, akademik gelişimin bir parçasıdır” dedi.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri, 7-8 Aralık 2020 tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen Kulüpler İl Yüzme Şampiyonası’nda 19 birincilik, 17 ikincilik ve 11 üçüncülük dereceleri elde etti.

13 yaş erkeklerde Doğa Koleji Antalya Bilim Kampüsü öğrencileri Emir Batur Albayrak 800, 400 ve 1500 metre serbest dalında; Emre Sarp Zeytinoğlu ise 200 metre kelebek dalında Türkiye rekoru kırdı. İl genelindeki başarılarını Türkiye şampiyonluğuna taşıyan öğrenciler, Turkcell Kısa Kulvar Kulüpler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda büyük bir başarının mimarı oldu.

11-13 Aralık tarihleri arasında Muğla’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda, Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsü öğrencisi 1. ve 2. olarak dereceler elde ederken; Antalya Kampüsü öğrencileri ise 29 birincilik, 21 ikincilik, 7 üçüncülük derecesi elde etti. Antalya Doğa Koleji öğrencileri Sevim Eylül Süpürgeci 1500 metre serbest kızlarda; Emir Batur Albayrak 400 metre serbest erkeklerde Türkiye rekoru kırdı.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Disiplinli ve azimli bir çalışma süreci sonunda yüzme şampiyonalarında başarılar elde eden genç sporcularımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi küçük yaşlardan itibaren ilgileri yönünde kişisel branşlar ve takım sporlarına katılımları için desteklemeliyiz. Spor, akademik gelişimin bir parçasıdır.” dedi.

2002 yılında kurulan ve eğitimin Türkiye’deki lideri olan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji; öğrencilerini hem akademik hem de sosyal alanda geliştiren çok yönlü eğitim modelleri ile, geleceğe tam donanımlı şekilde hazırlıyor. Sayısız bilimsel ve teknolojik ilerlemenin mimarı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ-1773) önderliğinde, Türkiye’nin önde gelen elektronik ve telekomünikasyon sanayii kuruluşlarının katkılarıyla 1989 yılında kurulan İTÜ ETA Vakfı çatısı altında, 247 yıllık birikimle, anaokulundan liseye ayrıcalıklı eğitim sunmaya devam ediyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *