ANASAYFA arrow right Güncel

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi sözü sümen altı edilmiş gibi

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi sözü sümen altı edilmiş gibi
YAYINLAMA: 21 Ocak 2022 / 21.58
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2022 / 15.36

Mil Diyanet Sen Gaziantep İl Başkanı Atıf Deniz, “Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi sözü tekrar sümen altı edilmiş gibi. Çalışma Bakanımızın daha önce dile getirdiği 2022 yılı kadroya geçiş süreci hemen başlatılarak TBMM'nin gündemine alınmalı. Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan sözleşmeli personelimizin feryadı duyulmalı, şartsız ve koşulsuz 2022 yılı içerisinde ivedilikle kadroya geçirilmeli. Palyatif çözüm değil kalıcı çözüm olarak kadro istiyoruz” dedi.

Memur Sen’in toplu sözleşmesinin fiyasko olduğunu anlatan Deniz, “Toplu sözleşme görüşmesi döneminde her gün çelişkiler içinde cebelleşen, hükumetin teklifini kabul etmeyip o günün şartların da ilk 6 ay için yüzde 20-25 arası zam isteyen, memurları eylem için Ankara’ya toplayan, sonra da eyleme gelen memurları rencide edercesine verilen teklifini kabul ve toplu sözleşmede alınan yüzde 5+7’lik zammı büyük bir kazanımmış gibi lanse eden, oda yetmezmiş gibi sırf rakip olarak gördüğü sendikaları bitirmek için yüzde 1 barajı konusunda hükumetle anlaşan, bakanın merdiven altı sendikalar tabirini kullanarak sendikalar arasında ayrımcılık yapmasına sessiz kalan, seyyanen zam yerine toplu sözleşme aidatını 400 TL’ye çıkarıp , sendika üyesi olmayan memurları sendika üyeliğine zorlayan veya olamayanları hiçe sayan bir konfederasyon Genel Başkanı düşünün” açıklamasını yaptı.

Deniz, elektriğe, doğalgaza ve benzine yapılan son zamların verilen ek zammı memurun cebinden fazlasıyla aldığını sözlerine ekledi.  “Gaziantep’te kiralar zaten çok yüksek. Doğalgazlı normal bir (2+1) dairede oturayım desen bin 500 ile 2 bin liradan aşağı değil. Dolayısıyla memur maaşının üçte biri kiraya veriyor. Zaten memur için ev almak tamamen hayal ürünü oldu. Çünkü 500 bin liradan aşağı ev yok. Yani bu zam olayının neresinden tutarsak elimizde kalıyor. Hükümetimiz bu pahalılığa bir an önce çözüm bulmazsa eskiden TV’lerde izlediğimiz limon satan memur zamanlarına tekrar dönecek gibiyiz” hatırlatmasını yaptı.Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *