ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Soyadı benzerliği başına dert oldu

Soyadı benzerliği başına dert oldu
YAYINLAMA: 01 Kasım 2022 / 15.46
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2022 / 15.46
Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, memurluk sınavını kazanan özürlü personel Leyla Sarı’nın AKP milletvekili Mehmet Sarı ile sadece soyadı benzerliği bulunduğunu, bu konudaki iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Atak, 10 Ağustos günü yapılan memurluk sınavını kazanan Leyla Sarı’nın, sakatlar derneğinin ortaya attığı iddialarla uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını belirtti.

Milli eğitim Bakanlığının ülke genelinde özürlüler için açtığı memurluk sınavına başvuran Leyla Sarı’nın sınavda başarı gösterdiğini, bu nedenle işe alındığını, sakatlar derneğinin iddia ettiği gibi özürlü memurenin Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ile bir akrabalık bağının bulunmadığını tespit ettiklerini vurgulayan Atak, “Sınavda hile falan yoktur. Özürlü personelin milletvekili ile ilgisi yoktur. Sınav iptal etmemiz söz konusu olamaz” dedi.

Sakatlar derneğinin iddia ettiği gibi sınavda hiçbir siyasetçinin telkininin bulunmadığını vurgulayan Atak, şöyle konuştu: “Ak Parti milletvekili Mehmet Sarı, Gaziantep’in Nizip ilçesi nüfusuna, Leyla Sarı ise Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi nüfusuna kayıtlı. İki şahsında birbirleriyle hiçbir akrabalık bağları yok, sadece soy isim benzerliği var. Yani sınavı hakkıyla kazanan memure, soyadı benzerliği yüzünden haksız ve zalimce suçlanıyor.”

Bana sahip çıkacaklarına…

Milletvekili Mehmet Sarı’yı tanımadığını belirten Leyla Sarı, şöyle devam etti: “Kahramanmaraş’ta geçirdiğim trafik kazası sonucu iki gözümü kaybettim. Günlerce hastanede yaşam mücadelesi verdim. Şu anda bir gözüm hiç görmüyor, diğer gözüm ise %40 oranında görüyor. Sakatlar derneği Özürlülere, bana sahip çıkacağına, benim gibi bir özürlüye haftalardır hayatı zehir ettiler. Kendilerini kınıyorum.”

Sakatlar derneği yöneticileri, milli eğitim bakanlığı tarafından düzenlenen özürlülere yönelik memurluk sınavında siyasi oyunlar oynadığını, sınavı kazandığı açıklanan Leyla Sarı’nın Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı’nın yakın akrabası olduğu iddiasında bulunarak sınavın iptal edilmesini isteyen açıklamalarda bulunmuşlardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *