ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Soya fasulyesi alımına başlandı ayçiçeği alımına ay başında başlanacak

Soya fasulyesi alımına başlandı ayçiçeği alımına ay başında başlanacak
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.44
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.44

Ayçiçeği ve soya fasulyesi destekleme alımına 300 milyon tahsis edildi, 80 milyonu geldi

Kırmızı biber kilosu 125 liradan alınmaya başlandı. Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Bülent Özesen tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre Ticaret Bakanlığı tarafından soya fasulyesi ve ayçiçeği alımı için 300 milyon lira tahsis edildi. Tahsisten 80 milyonu geldi. Bu parayla mahsulün ilk yetiştiği Muş, Diyarbakır, Sarız bölgelerin de soya fasulyesi alınmaya başladı. Aybaşından itibaren de il merkezi, Kilis İslahiye, Araban, Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde soya ile birlikte ay çiçeği alımına başlanacak. Soya fasulyesine 40 lira fiyat tespit edildi. Adımlar buna göre yapılı yor. İlimizde bu yıl 1500 ton ayçiçeği ve 2500 ton soya fasulyesi yetiştirileceği tahmin ediliyor. Üreticinin elinde soya fasulyesi ve ayçiçeği kalmayıncaya kadar alımlara devam edilecek.

Güneydoğu tarafından Kahramanmaraş bölgesinde kırmızı biber kilosu 125 liradan alınmaya başlandı. Kırmızı biber atımında kâr ve zarar Güneydoğu Birlik terine ait olacak. Bölgedeki kırmızı biber rekoltesinin 4 bin ton civarında olduğu tahmin ediliyor.

Aybaşından itibaren alımına başlanacak olan ayçiçeği rekoltesinin ise 1500 ton civarında olduğu tahmin ediliyor. Bilindiği gibi ay çiçeği yağı margarin yapmada temel madde olarak kullanılıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *