ANASAYFA arrow right Güncel

Sosyal tesislerimiz, vatandaşın ikinci adresi haline geliyor

Sosyal tesislerimiz, vatandaşın ikinci adresi haline geliyor
YAYINLAMA: 25 Şubat 2021 / 21.26
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2021 / 21.54
Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Şahinbey Belediyesi’nin bünyesindeki 196 sosyal tesisten 130 ayrı branşta 807 bin 930 kişi faydalandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana Halka Hizmet Hakka Hizmet çizgisiyle yola çıkarak dev yatırımlar yaptı. Göreve geldiği ilk yıllardan bu yana sosyal belediyecilik anlamında önemli yatırımlar yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldiğinde 11 olan sosyal tesisi sayısını 196’ya çıkararak 7’den 70’e her yaşta vatandaşa hizmet veriyor.  Özellikle eğitime destek kurslarıyla gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlayan tesislerden 807.930 vatandaş faydalandı.

Sosyal Tesislerle insanların yaşamlarına dokunduklarını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,“Göreve geldiğimizde 11 olan ve aynı anda 2 bin 300 civarında kursiyerin faydalandığı sosyal tesis sayımızı 196’ya çıkardık. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek, tesislerimizde meslek edindirme, eğitim ve spor alanında yapılan çalışmalara ayrı bir önem verdik” dedi.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, sosyal tesislerde meslek edindirme ve el işleri kursları vererek hanımların aile ekonomisine katkı sağlama imkanı bulduğuna dikkati çekerek, “Meslek edindirme kurslarımız kapsamında; Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı Muhasebe,  Antep İşi, Dekoratif Ev Tekstili, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Giyim ve Giyim Aksesuarları, El ve Makine Nakışı, Ahşap Boyama, Sedef İşlemeciliği, Cilt bakımı ve makyaj, saç bakımı ve yapımı ile Geleneksel El Sanatları gibi 130 ayrı branşta kurslarımız bulunmaktadır. Eğitim kurslarımız kapsamında ise, İngilizce, Arapça, Kur’an Kursu, Anasınıfı, Diksiyon, Hızlı Okuma, Matematik, Okuma ve Yazma, Yabancılara Türkçe, Liselere Hazırlık, Üniversiteye Hazırlık kursları ile Etüt ve Rehberlik Hizmetleri ve bunların yanı sıra Satranç, Bağlama, Gitar, Keman, Kara Kalem-Yağlı Boya Resim, Step-Aerobik-Fitness, Halk Oyunları-Bale kurslarımız bulunmaktadır” dedi.

Sosyal tesis yapımına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Tahmazoğlu, birçok mahallemizde tesis yapacak yer olmadığı için kamulaştırmalar yaparak, yeni tesisler yaptık. Yaptığımız tesislerimiz semt sakinlerinin ikinci adresi haline geliyor. Bölge halkının talebine göre tesislerimizde kurslar açıyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *