ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sosyal patlama endişesi taşıyoruz

Sosyal patlama endişesi taşıyoruz
YAYINLAMA: 13 Haziran 2022 / 14.30
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2022 / 14.30
Eğitim sisteminin, öğrenciyi yetiştirmeye değil, şartlandırmaya yönlendirdiğine dikkat çeken eğitimciler, talep eden değil, kendisine verilenlerle yetinen, itaatkar, sorgulamayan, araştırmayan, statükoyu benimseyen, yenilikçi olmayan bireyler yetiştirilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Eğitimin düzeltilmesi için uzman getirilmesi istendi.

Eğitim çalışanları yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle mevcut sorunları ve uygulamaları protesto etmek için iki saat derse girmeme eylemi yaptı. Türk Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Mustafa Kızıklı, eğitimdeki yanlış uygulamaları proteste etmek için bir dizi eylem kararı aldıklarını açıkladı. Kızıklı, bu eğitim sistemi, tek tip düşünen veya düşündüğünü ifade etmekten çekinen bireyleri topluma hazırladığına dikkat çekti.

Kızıklı, “Tüm sosyal hadiselerin asli unsurunun insan olduğu düşünülürse bu durum, başta ekonomi olmak üzere tüm dengeleri bozarak ülkemizi içinden çıkılmaz sıkıntılara sokmaktadır. Bizlere ise, gelecekte bir sosyal patlama endişesi yaşatmaktadır. Son bir kaç yıldır ülke olarak yaşadığımız ekonomik kriz, eğitime ve eğitim çalışanlarına da büyük darbe vurmuştur. Bunun somut örneklerinden birisi de, ülkemizde eğitimli gençler arasındaki işsizlik oranının yüzde 29.4’e çıkmış olmasıdır. Eğitimdeki diğer önemli bir sıkıntı ise, bu alana aktarılan finansın çok yetersiz kalmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’na genel bütçeden yüzde 7,3, yükseköğretime ise yüzde 2,2 pay aktarılmaktadır. GSMH’den eğitime ayrılan miktar ise, Afrika ülkelerinin bile gerisinde yüzde 2.2 olarak görülmektedir” dedi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *