ANASAYFA arrow right Yaşam

Sosyal medyada satılan kömürleri almayın

Sosyal medyada satılan kömürleri almayın
YAYINLAMA: 20 Eylül 2020 / 19.31
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2020 / 20.09
Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, sosyal medyada satılan kömürlerin alınmaması uyarısında bulundu

Başkan Keklik, “Kaçak kömür ile mücadelede belediyeler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü özverili şekilde çalışıyor, sadece maliyede sıkıntımız var. Sosyal medyada satış yapanların veriye tabi tutulması gerekiyor. Bunun için Maliye yetkililerini göreve çağırıyoruz. Hem vatandaşların hem de vergisini ödeyen esnafın mağduriyetinin giderilmesinin çözümü budur” şeklinde konuştu.

Fiyatlar geçen seneki ile aynı

Kış ayının yaklaşmasıyla kömür satışlarının başladığını açıklayan Keklik, kömür fiyatlarının geçen sene ile aynı olduğunu söyledi. “Doların kadar yükselmesine rağmen hem ithalatçımız hem esnafımız elini taşın altına koyarak fiyatları geçen seneyle aynı tuttu. Satışlarımız birinci kalite kömürün fiyatı bin 200, ikinci kalite kömürün fiyatı ise bin 100 lira olarak devam ediyor. Tüketicilerimiz ise her sene ‘Aldığım kömür yanmıyor’ diye odaya defalarca müracaat ediyorlar. Bu nedenle sosyal medyada ucuz kömüre aldanıp almasınlar. Kömürü esnaftan alsınlar. Eğer aldıkları kömürden kışın sıkıntı yaşarlarsa oda olarak esnafı çağırır mağduriyeti gideririz” dedi.

Oda olarak, kaçak kömür ile mücadele ön saflarda yer alıyoruz

“Vatandaşlarımız, çarşı merkezinde kömür alacaksa çarşıdaki ofislerin tamamında Gaziantep Mahrukatçılar Odası’nın logosu var” diyen Başkan Keklik, “İşyerlerinin camlarında logo asılan esnaf üyemizdir. İşyerinde yeşil logosu olmayan yerlerden kömür almasınlar. Ayrıca odamızı arayıp kömür alacağı esnafın da odaya kayıtlı olup olmadığını sorabilirler. Oda olarak, kaçak kömür ile mücadele ön saflarda yer alıyoruz. Çünkü kaçak satılan kömürlerden dolayı kirlenen havayı işini düzgün yapan esnafa yüklemek haksızlık olur” ifadelerini kullandı.

Esnaf vergisini, sigortasını, maliye giderlerini karşılayamaz durumda

Pandemiden ciddi olarak etkilendiklerini vurgulayan Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, konuşmasına şöyle devam etti: “Esnaf vergisini, sigortasını, maliye giderlerini karşılayamaz durumda olmasının yanı sıra hem pandemi hem de dolar mağduru oldu. Kömürü dolar ile alıp TL olarak satıyoruz. Ödemeler zamanında yapılmadığında ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Devletimizden geriye dönük borçların yapılandırılmasını bekliyoruz. Faizlerin silinip ana paranın bir yıl içerisinde ödeme kaydıyla yapılandırılması lazım.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *