ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sosyal konutlardan alınan otopark inşaat ücreti yarıya indirildi

Sosyal konutlardan alınan otopark inşaat ücreti yarıya indirildi
YAYINLAMA: 21 Temmuz 2022 / 14.14
GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2022 / 14.14
Belediye yetkileri tarafından yapılan yazılı açıklamadan öğrenildiğine göre, inşaat yaptıranlara kolaylık sağlamak amacıyla bundan sonra otopark için alınan belediye ücretleri taksitlerle ödenecek. Sosyal konutlardan alınan otopark inşaat ücretleri ise iki konuttan bir otopark ücreti alınacak.

2805 Sayılı Yasa gereğince inşaat yaptıranlara kolaylıklar sağlanabilecektir. Bundan yararlanan Gaziantep belediyesi inşaat yaptıranların otopark ücretlerini taksitler de almayı kararlaştırdı. Sosyal konut yaptıranların araba sahibi olma olanağının bulunamayacağını bildiren yetkililer bunun da önümüzdeki günlerde Ankara’da yapılacak toplantıda ele alınarak, bu maddenin kaldırılmasını önereceklerini bildirdiler.

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

Vatandaşların inşaat işlerini kolaylaştırmak, inşaata ayıracak parayı uygun koşullar altında kullanmalarını sağlamak amacıyla otopark fonundan taksitle ödenmesi olanakları tanınması inşaat sahiplerini borçlandırmıştır.

Borçluların borçlarının zamanında ödemediklerini alınan yazıdan öğrenmiş bulunuyoruz. Borçlular hakkında icra takibi yapılacaktır.

Ahmet Turan Ertuğ

Belediye başkanı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *