ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sosyal güvenlik en önemli sorun

Sosyal güvenlik en önemli sorun
YAYINLAMA: 11 Eylül 2020 / 13.44
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2020 / 13.44
Uygulamaya konulan Sosyal Güvenlik Yasası’yla ilgili muhasebecileri bilgilendiren SSK İl Müdürü Alaaddin Karaoğlu, işsizlik sigortasının bu ayın sonunda itibaren başlayacağını, işsizlik sigortası primlerinin kurumlan tarafından toplanacağını ifade etti.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen seminer seminere SSK İl Müdürü Alaaddin Karaoğlu ve BAĞ-KUR İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı katıldı. GTO Toplantı Salonu’nda, hafta sonu SMMMO ve Temel Eğitim ve Staj Komisyonu tarafından düzenlenen ve muhasebeci, mali müşavir ve şirket temsilcilerinin katıldığı seminerde, Sosyal Güvenlik Mevzuatındaki değişiklikler anlatıldı.

SSK İl Müdürü Alaaddin Karaoğlu, ülkenin en önemli sorununun sosyal güvenlik olduğunu, son yıllarda bu konuya önem verildiğini hatırlatarak, “SSK’nın tarafla-n, kurum, işveren ve işçidir. Biz muhasebecileri çok önemsiyoruz. Çünkü siz, işveren temsilcisi konumundasınız” derken, işe başlayan işçilerin kuruma bildirilmesi ve bildirilmemesi durumunda verilecek cezalar hakkında bilgi verdi.-

İşsizlik Sigortası’nın bu ayın sonunda itibaren başlayacağını, işsizlik sigortası primlerinin kurumlan tarafından toplanacağını, diğer işlemlerin ise İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından yapılacağını belirten Karaoğlu, “Biz sadece tahsilat işiyle uğraşacağız, diğer işlemleri ise İş-Kur yapacak. Yani biz sadece hamallığını yapacağız” dedi.

BAĞ-KUR İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı da kurumun işveren ve muhasebeciler ile olan ilişkilerindeki ayrıntılarla ilgili bilgi verdi. Seminer sonunda konuşmacılar, katılımcıların yazılı sorularına cevap verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *