ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sosyal belediyecilik anlayışı yaygınlaşmalı

Sosyal belediyecilik anlayışı yaygınlaşmalı
YAYINLAMA: 02 Ocak 2023 / 11.23
GÜNCELLEME: 02 Ocak 2023 / 11.23
Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, Hülya Özpolat’la sohbet ederken duygulu anlar yaşadı.

Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, belediyenin temel hizmetlerinin yanında sosyal faaliyetler konusunda da önemli görevleri üstlenmesi gerektiğini, kendilerinin özellikle genç kızların ve kadınların el becerisi ve daha sosyal bir yaşam sürmesine katkı sağlamak amacıyla kurslar düzenlediklerini söyledi.

El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı

Karaoğlan mahallesinde bulunan Şehitkamil belediyesi kültür merkezinde açılan, dikiş kursundan mezun olan 60 kursiyere törenle sertifikalarını veren Bozgeyik, özellikle kenar semtlerde yaşayan vatandaşlara bir çok hizmetin ya gitmediğini ya da çok geç gittiğini bildirdi. Gaziantep’in tüm semtlerinde oturan vatandaşların aynı haklara sahip olduğunu belirten Bozgeyik, “Sağlık merkezleri ile sosyal tesislerin bu bölgelerde de açılması için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şu anda içinde bulunduğumuz sosyal tesis belediyemizin imkanları ile yapılmış bir tesis. Bülbülzade, Güvenevler, Karaoğlan, Aydıntepe ve Çağlayan mahallelerinde bulunan sosyal tesislerde, geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına çalışıyoruz. Bu tesislerimizin içinde altı aydır devam eden değişik kurslarda eğitim gören kursiyerlere, ahşap, boyama, İğne oyası, makina nakışı, alüminyum folyo, ev tekstili, altın tel, mefruşat ve el sanatları konularında kurslar verdik” diye konuştu.

600 genç kız meslek sahibi oldu

Bozgeyik, sekiz aydır devam eden kurslardan 600 genç kızın yararlandığını belirtirken, Şehitkamil belediyesinde faaliyet gösteren beş ayrı kurs merkezinde, genç kızların el emeği göz nuru el işlerinin Değirmiçem Mahallesi’ndeki uzay çatılı pazar yerinde her hafta Çarşamba günü sergilenerek, satış imkanının yaratıldığını belirtti. Eski Batman milletvekili Musa Okçu, Saadet Partisi il başkanı Rauf Bozgeyik ile çok sayıda davetli katılımıyla genç kızların sekiz ay boyunca yaptığı el işleri sergisi açıldı. Sergiyi dolaşan Bozgeyik, mahalleli kadınlar ve genç kızlardan övgü aldı.

Bozgeyik’i duygulandırdılar

Kursiyerlerden Hülya Özpolat, Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik‘in kendilerini meslek sahibi yapmasının yanı sıra sosyal bir çevrede yarattığını belirtirken, “Sayın başkan, siz bize sadece dikiş nakış öğretilmesine yardımcı olmadınız. Belki amacınız bizim dikiş nakış öğrenerek aile bütçemize katkı sunmamızdı. Ancak sizin burada sağladığınız nezih mekan sayesinde biz arkadaşlar edindik. Yeni kişilerle tanıştık, yalnızlığımızı paylaştık. 8 ay boyunca o kadar kardeşçe zaman geçirdik ki şimdi nasıl ederiz de bu dostluğu sürdürürüz kaygısını taşıyoruz” dedi.

Hülya Özpolat’ın konuşmasından duygulanan Bozgeyik, “İşte benim halkım bu” dedikten sonra onlara ayın belli günlerinde toplanmalarını, kendisinin de mekan konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *