ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sorunlu parti ve liderlerle zaman kaybetmeyelim”

“Sorunlu parti ve liderlerle zaman kaybetmeyelim”
YAYINLAMA: 26 Nisan 2021 / 14.59
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2021 / 14.59
CHP’nin 65 milyonun partisi haline geldiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, AK Parti için uyardı

Türkiye’nin siyasette yeni bir sayfa açabilmesi için sağın ve solun derlenip toparlanması gerektiğine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP olarak bunu amaç edindiklerini söyledi. Örgütte demokratik yapılanma gerçekleştirdiklerini belirten Selvi, “Artık CHP’de kavga yok. CHP 65 milyonun partisi olmuştur” dedi.

Selvi, sorunlu lider ve partilerin ülkeye verecekleri hiçbir şeyin olamayacağını ve ülkenin kaybedecek zamanının kalmadığını vurguladı. Selvi, beraberinde Genel Sayman Mahmut Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya, MYK Üyesi Haluk Koç ile Gaziantep il, ilçe ve belediye başkanlarıyla bir araya gelerek Gaziantep’teki seçim çalışmaları için görüş alış-verişinde bulundu.

Türkiye’nin bugün hak etmediği noktaya gelmesinin altında ANAP, DYP, RP, FP, SP, AKP’nin mühür ve imzasının olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, anketlerin birinci sırada gösterdiği AK Partiyi de eleştirdi. AKP’nin üst düzeyinde görev yapanların, zaman zaman iktidarda Bakanlık görevinde bulunduğunu hatırlatan Selvi, “Lideri sorunlu, her dönemde yanlışı görülen, hatası olan bir partiye oy vermek ülkenin sorunlarının ikinci plana itilmesi demektir. Bugün devletin en ciddi makamlarındaki dosyalar ele alındığında sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı dönemindekilerin hesabını vermesi bile çok zor. İşte seçmen burada ülkesinin sorunlarını çözmek için mi, yoksa sorunları olan parti ve liderlerin sorununu çözmek için mi oy kullanacak? Buna dikkat edilmesi gerek” diye konuştu.

Eylül ayının ilk haftasında Gaziantep’te miting düzenlemeyi planlayan CHP, kesin tarihi önümüzdeki günlerden açıklayacak. Selvi, Gaziantep’ten sonra Hatay, Mersin ve Adana illerinde benzer toplantılar yapacak. Selvi, seçim çalışmaları için ilk ziyareti Gaziantep’e yaptıklarını bunun genel merkez olarak Gaziantep’e verdikleri önemin göstergesi olduğunu belirterek, sandıktan CHP’nin birinci parti olarak çıkacağı görüşünü savundu.

Selvi, Sabah’ın sorularını yanıtlarken, 12 Eylül’den sonra siyasetin genel olarak parçalandığını, bunun sadece solda değil sağda da yaşandığını vurgulayarak, 12 Eylül’den sonra solda birliğin CHP’nin özlemi ve ciddiye aldığı bir konu olup, önemli çalışmalar yapıldığını, ancak başarılı olunamadığını belirtti. Türkiye’nin yeni bir sayfa açabilmesi için sağın ve solun derlenip toparlanması gerektiğini belirten Selvi şöyle devam etti: “CHP birlik konusuna hep açık olmuştur. Ancak anlaşılmayan bir konu var. Yasalara göre ittifak yapmak mümkün değil. Önemli olan solun bir çatı altında ilkeli olarak birleşmesidir. Ülkenin sorunlarını çözme gayreti ve bütünlüğüdür.

Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değişikliği ile ilgili önerileri olduğunu hatırlatan Cevdet Selvi, hükümet ortağı oldukları dönemde sayısal çoğunlukları olmadığı için bunu sonuçlandıramadıklarını açıkladı. Türkiye’de son yıllarda seçim arifesinde 17 defa Siyasi Partiler Yasası’nın değiştiğini söyleyen Selvi konuşmasına şöyle devam etti: “Siyasi partiler hatta belirli kurumlar uzlaşarak sağlıklı, kalıcı bir Seçim Yasası çıkarmalı, çünkü buna ihtiyaç var.

Ortada seçim yokken bu yasalar ele alınmalı. Ama seçim gününe kadar hiç ilgilenmeyip seçim günü iktidardaki partilerin yasayı kendi lehlerine delik deşik etmesi doğru değil. Parlamentoda çoğunluğu sağladığımız takdirde, bu yasalar başta olmak üzere dokunulmazlık zırhını kaldıracağız. Milletvekili adaylarımızdan dokunulmazlıklarının kaldırılması için noterden tasdikli belgede istiyoruz. Çağdaş Türkiye’ye bu yasalar yakışmıyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *