ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sorunların tespiti için komisyon kurulacak

Sorunların tespiti için komisyon kurulacak
YAYINLAMA: 24 Eylül 2020 / 18.05
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2020 / 20.43
Başbakan Bülent Ecevit’in ABD gezisinde yer alan GSO Başkanı Nejat Koçer, görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek, uzun vadede Türkiye’ye çok yarar getireceğine inandığını söyledi.

 Koçer, ABD Türkiye’nin sorunlarını tespit için bir komisyon kuracağını bildirdi.

Son bir yıldan bu yana kriz yaşayan bir ülkenin birbirleri ile çatışan hükümet ve işadamı grubunun böyle bir seyahatte bir araya gelmesinin önemli olduğunu, bunun kamuoyuna da ümit verdiğini ifade eden Koçer, “Orada yapılan toplantılar, görüşmeler Türkiye’nin ekonomide güçlenmesi açısından önemliydi. 4 Gün çok yoğun geçti, ancak hemen sonuç almak güç. Alınan kararlardan biri ABD bünyesinde kurutacak bir komisyon. Bu komisyon 25-26 Şubat’ta ülkemize geliyor” dedi.

Türkiye’nin taleplerinin bu komisyon tarafından tespit edileceğini belirten Koçer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çözüm bulamadığımız sorunları bu komisyona havale ederek çözüm arayacağız. Bu komisyonda birlikte ülkemizde çalışacak bir heyet oluşturulacak. TOBB bünyesinde kurutacak bu heyet içerisinde ben de yer alıyorum. Böylece ABD’den gelecek komisyon ile müşterek sorunların tespiti için çalışacağız.

Bu çok önemli  bir çalışma olacak ve önemli kararlar alınacak. Nitelikli sanayi bölgesi kurulması da bu komisyon gündemine alınıyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *