ANASAYFA arrow right Yaşam

Sorun bilimsel ve akılcı yaklaşımlarla çözülmeli

Sorun bilimsel ve akılcı yaklaşımlarla çözülmeli
YAYINLAMA: 19 Nisan 2021 / 20.32
GÜNCELLEME: 19 Nisan 2021 / 21.09
Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar, kısıtlama sürecinde alınan tedbirlerin, temas ve bulaş riskini azaltmak yerine artırdığını söyledi

Alınan kararların çelişkilerle dolu olduğunu, kısmi kapanmanın olumlu sonuçlarının yanında, olumsuzlukları da beraberinde getireceğini belirten Aykut Kocalar, kararların yeniden değerlendirilmesini istedi. “Salgının seyri maalesef iyiye doğru gitmiyor. Ülke olarak salgının başladığı ilk günden itibaren en yüksek vaka sayıları ile karşı karşıyayız. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre sağlık sistemimiz tıkanmak üzere” şeklinde konuştu.

Toplumun psikolojik ve ekonomik tahammülü kalmadı

Alınan önlemlerin yetersiz, bilimsel olmadığını, aynı zamanda uygulamada da yanlışlıkların olduğunu söyleyen Kocalar, “Sokağa çıkma kısıtlaması süresini artırarak, çözüme ulaşmak bir yana, sorunun ve salgının katlanarak üzerimize geldiğini görmekteyiz. Uzmanların önerileri doğrultusunda madem tam kapanma yapamıyoruz, o zaman bilimsel, akılcı ve sistematik çözümler üzerinde durmalıyız. Salgın yalnızca sağlığımızı değil, ekonomiyi ve üretim sektörlerini de ciddi ölçüde etkilemeye devam ediyor. Virüs bulaşıcılığının yanında, ekonomik anlamda oluşturduğu olumsuz etkileri iş dünyasında hızla yayılım gösteriyor. Artık vatandaşın, esnafın, iş yerlerinin, toplumun psikolojik ve ekonomik tahammülleri kalmadı” dedi.

Kocalar, şehirlerarası seyahatlere kısıtlama konusunda da “Bu kısıtlama özel araçları kapsıyor. Toplu taşıma ile seyahatlere bir kısıtlama yok. Tek kişi veya aile bireyleri ile birlikte özel araçlarla seyahat edildiğinde bulaşan virüs, 40 kişilik otobüslerde veya 300-400 kişilik uçaklarda bulaşmıyor. Bu nasıl bir yaklaşım, anlamak gerçekten güç. Sokağa çıkma kısıtlaması akşam 21.00’den 19.00’a çekildi. Sokağa çıkma kısıtlamasını yanlış anlıyoruz ve yanlış uyguluyoruz. Uygulamada yaşanılan aksaklıkları görmemek mümkün değil. Akşam 18.00’den önce marketlerde adım atacak yer bulunmuyor, kasalarda uzun kuyruklar oluşuyor. Zaten bulaşacak virüs bu sırada bulaşıyor, 19.00’dan sonra evimize kapansak ne olur, kapanmazsak ne olur” serzenişinde bulundu.

Şehir içi toplu ulaşım araçlarının oturma kapasitelerinin yüzde 50 ile sınırlandırıldığını vurgulayan Başkan Kocalar, “Hemen tüm kesimlerin mesai saatlerinin aynı zaman diliminde bittiği varsayıldığında, şehir içi toplu ulaşım araçlarının ihtiyacı tam kapasite ile karşılaması bile mümkün değil iken, yüzde 50 kapasite ile karşılaması bekleniyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri kısaltıldı. Personel sayılarında zorunlu ve haklı olarak hamile, engelli, 60 yaş üzeri, kronik rahatsızlığı olanları kapsayacak şekilde kısıtlamaya gidildi. Kısıtlı personelle 8 saatte yapılan hizmet, 6 saatte yapılmaya başlandı. Böylelikle yoğunluk artırılarak temas ve bulaş riski de artırılmış oldu” ifadelerine yer verdi.

Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar, “Çalışma koşulları ve imkânları uygun olan özel sektörlerde de esnek çalışmaya geçilmesinin teşvik edileceği belirtildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli, 60 yaş üzeri, kronik rahatsızlığı olan personellere haklı olarak tanınan ayrıcalık, özel sektörlerde de zorunlu olmalıydı. Bulaş riskinin fazla olduğu veya olabileceği kahvehaneler, kafeler, lokantalar, spor salonları, düğün salonları, halı sahalar vb. toplu mekânlar kapatılıyor. Bu doğru bir yaklaşım. İnsanlar bu mekânlara gitmeden yaşayabilir. Ama markete, manava gitmeden, ihtiyacını karşılayamaz ve yaşayamaz. Toplu taşıma araçlarına binmeden işine, evine gidemez. Kamu kurumlarında, bankalarda işleri olduğunda gitmeden çözemez. Şimdi alınan kararlarla bu alanlarda yoğunluk artı mı azaldı mı?” diye sordu.

İş yerlerinde marketlerde, bazı kamu kurumlarında kısıtlama yerine kademeli çalışmaların gündeme getirilebileceğini sözlerine ekleyen Kocalar, “Mesai saatlerinin azaltılması yerine dönüşümlü çalışılarak uzatılabilir. 18.00’de kapanacak marketler gerekirse nöbetçi bırakılarak gece saat 24.00’e kadar açık tutulabilir, insanların giriş ve çıkışları kontrollü olarak yaş gruplarına göre belirlenebilir, yoğunluk ve temas azaltılabilir. Fabrikalarda, iş yerlerinde kademeli çalışma gündeme getirilerek, iş yerlerinde ve toplu ulaşım araçlarındaki yoğunluk ve temas azaltılabilir. Sektörlere göre farklı çalışma saatleri belirlenebilir, bazı sektörler 08.00-16.00 saatleri arasında çalışırken, diğer farklı sektörler için 10.00-18.00, 12.00-20.00 gibi mesai saatleri belirlenebilir. Aynı işyerinde çalışanlar, işyerinin üretim şekline göre ayrıştırılarak mesai saatleri farklılaştırılabilir. Bu şekilde hem işyerlerindeki hem de sokaklardaki yoğunluk azaltılırken, mesai bitimindeki market yığılmaları ve toplu ulaşım araçlarındaki kalabalık azaltılabilir. Bu şekilde temas ve bulaş riski düşürülebilir. Aksi takdir de havanda su dövmeye devam ederiz” açıklamasını yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *