ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Soru kitapçıkları çalındığından eleman alma sınavları 13 Eylül’e ertelendi

Soru kitapçıkları çalındığından eleman alma sınavları 13 Eylül’e ertelendi
YAYINLAMA: 03 Ekim 2022 / 15.50
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2022 / 15.50
Daha önce yaptığımız yayınlarda Milli Eğitim Müdürlüğüne eleman alınması için sınavların 12 ortaokulda 2 Eylül günü yapılacağını bildirmiştik. Soru kitapçıklarının iller dağıtılması esnasında soruların çalındığı yolunda yapılan ihbar üzerine tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de sınavlar iptal edildi. Yeniden hazırlanacak olan soru kitapçıkları ile birlikte sınavlar 13 Eylül‘de yapılacak.

Milli Eğitim B akanlığı tarafından yapılan soruların çalınması ile ilgili inceleme sonucunda Kilis Gümrüğünde çalışan bir hademeyle şoför kardeşi sanık olarak yakalandı. Sanıkların yapılan sorgulamaların da soru kitapçıklarının para karşılığında milli eğitim Bakanlığında çalışan bir sekreter aracılığıyla temin ettiklerini söylediler.

Tüm hazırlıkları tamamlanan sınavlara girmek için gelen 3000’den fazla aday geri dönmek zorunda kaldı perişan oldu. Gaziantep Milli Eğitim kurumlarında çalıştırılmak üzere 51 memur, teknisyen, 91 hizmetli alınacak. Ayrıca dörtte sakata iş verilecek. Sakatların sınavları ayrıca yapılacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *