ANASAYFA arrow right Spor

Son yaşadığımız olaylar futbol tarihimize maalesef kara bir leke bırakıyor

YAYINLAMA: 30 Kasım 2022 / 14.46
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2022 / 14.46
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir'de ziyaretlerde bulundu

Göztepe ile Altay arasında oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e giden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaralanan taraftar Mehmet Çakır'ı hastanede ziyaret etti. Ardından İzmir Valiliği'ne geçerek, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İZVAK Yönetim Kurulu Üyeleri, iki takımın başkanları ve kaptanları ile bir araya geldi ve basın açıklamasında bulundu. Valilik ziyareti sonrasında, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyet İzmir Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde İZVAK Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir futbol kulüplerinin başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.
Ziyaretlerde Başkan Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekili Nüket Küçükel Ezberci, Yönetim Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen ve Talat Papatya da yer aldı.
Mehmet Büyükekşi: "Bizim için en önemli konu insan sağlığı"
Başkan Mehmet Büyükekşi, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesinde tedavisi süren Çakır'ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Mehmet Çakır'ı beklediğinden çok daha iyi gördüğünü söyledi. Yaralı taraftarın moralinin de yerinde olduğunu aktaran Büyükekşi, "Bizim için en önemli konu insan sağlığı, onu bu şekilde görmek bizi çok mutlu etti. İnşallah Yönetim Kurulu üyemiz Talat Papatya iyileşir iyileşmez alıp federasyona getirecek kendisini. Biliyorsunuz Haziran ayında İstanbul'da Şampiyonlar Ligi finali var. Final maçına davet ettim kendisini. Türkiye Futbol Federasyonu olarak spor taraftarımızın yanındayız. İnşallah güzel günlerde tekrar birlikte olacağız." dedi.
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etti
Başkan Mehmet Büyükekşi İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile görüşmesinin ardından basın açıklamasında bulunarak yaşanan olayların kimseye bir yararının olmadığını dile getirdi.
Mehmet Büyükekşi, futbolun, tüm farklılıkları ortadan kaldırarak insanları bir araya getiren önemli bir spor dalı olduğunu, futbol ailesi olarak her zaman dostluktan ve arkadaşlıktan yana taraf olduklarını söyledi.
Türk futbolunda hafızalara kazınan tüm isimlerin yeteneklerinin yanında centilmenlikleriyle de ön plana çıktığını kaydeden Büyükekşi, "Son yaşadığımız olaylar futbol tarihimize maalesef kara bir leke bırakıyor. Futbol tarihimizde bu tür olayların kesinlikle olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de bu tip olaylara sebep olanlara artık bir 'dur' dememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Başkan Mehmet Büyükekşi, iki kulüp başkanına da taraftarlarını sakinleştirmek için attıkları adımlar ve ortak çözüm arayışları için teşekkürlerini iletti. 
"Atatürk'ün dediği gibi spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. İşte bu yüzden bizim ana hedeflerimizden biri futbolda fair-play anlayışını yerleştirmek, dostluk ve kardeşlik duygularını öne çıkarmak. O yüzden de bir fair-play kurulu oluşturduk. Her ay en iyi futbolcuya en iyi takıma ödül vermiyoruz, en centilmen oyuncuya, en centilmen takıma, en centilmen teknik direktöre ve en centilmen taraftara hem maddi hem manevi ödül veriyoruz." şeklinde konuştu.
İzmir derbisinde yaşananlarının kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Mehmet Büyükekşi, "Bunu futbolumuza yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz ve bu saldırıda olanların futbolumuzun birliğine, düzenine zarar vermesine izin vermeyeceğiz, bunun için de futbolun tüm paydaşlarının aynı anda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi son derece önemli. Hedefimiz özellikle Türk futbolunun marka değerini yükseltmek. İşte bu sebeple hepimizin taşın altına elimizi değil gövdemizi koymamız gerekiyor. Aynı kararlılıkla bir duruş sergilememiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Mehmet Büyükekşi: "Hem disiplin kurulumuz hem de yönetim kurulumuz gerekli kararları alacaktır"
Başkan Mehmet Büyükekşi, "Federasyon olarak edindiğimiz bilgi ve raporları tüm ayrıntılarıyla değerlendirdikten sonra hem disiplin kurulumuz hem de yönetim kurulumuz gerekli kararları alacaktır. Ayrıca stadyumlarda benzer olayların bir daha yaşanmaması için de dün ilgili kurumlarımızla bir ön toplantı yaptık. Buradan çıkan neticelere göre, tüm stadyumlarda, talimatlarda bir değişiklik yapılması gerekiyorsa onları da inceleyeceğiz." dedi.
Futbolun dostluk, kardeşlik ve barış olduğunu hatırlatan Büyükekşi, "Bir futbol maçı savaş değildir, bir spordur ve maç bitince nasıl futbolcularımız, başkanlarımız sarılıp öpüşüyorsa taraftarlarımızın da aynı şekilde hareket etmesi lazım. Beklentimiz Türkiye'deki tüm futbolseverlerden bu. İnşallah bu son olur. Bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayız." ifadelerini kullandı.
Federasyon olarak edindikleri bilgi ve raporları tüm ayrıntılarıyla değerlendirdikten sonra hem Disiplin Kurulu'nun hem de Yönetim Kurulu'nun gerekli kararları alacağını belirten Başkan Büyükekşi, ayrıca stadyumlarda buna benzer olayların bir daha yaşanmaması adına ilgili tüm kurumlarla ortak hareket ederek, stadyum güvenlik talimatları ve acil durum eylem planları gibi düzenlemeleri güncelleyeceklerini belirtti.
Başkan Mehmet Büyükekşi, daha sonra İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde İZVAK Yönetim Kurulu Üyeleri ile İzmir futbol kulüplerinin başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.TFF

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *