ANASAYFA arrow right Güncel

Son 10 yılda Suriyelilere 80 milyar dolar harcandı

Son 10 yılda Suriyelilere 80 milyar dolar harcandı
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 21.10
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 21.10
Zafer Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Uğur İbili, “Son 10 yılda Suriyelilere 80 milyar dolar para harcandı. Yani her vatandaşın cebinden Suriyelilere 1000 dolar para çıktı” dedi.

Şehirdeki Suriyeli nüfus sayısının 1 milyon civarında olduğunu önlem alınmadığı takdirde bu sayısının 10 yıl içerisinde 1,5 milyona yükseleceğini ifade eden İbili, “Suriyeliler, hem kayıt dışı çalışarak haksız rekabete neden oluyorlar hem yaptıkları merdiven altı üretimlerle vatandaşın sağlığına zarar veriyorlar hem de nüfusları düzensiz bir şekilde artıyor” tespitini yaptı.

Gaziantep için Türkiye’nin aynasıdır diyebiliriz

İbili, “Gaziantep için Türkiye’nin aynasıdır diyebiliriz. Çünkü kentte ne problem varsa, aynısı ülke genelinde de mevcut. Suriyeliler konusunda en muzdarip illerden birisi hiç şüphesiz Gaziantep. Çünkü şehrimizde yaklaşık 1 milyon civarında Suriyeli yaşıyor. Suriyeliler, hem kayıt dışı çalışarak haksız rekabete neden oluyorlar, hem yaptıkları merdiven altı üretimlerle vatandaşın sağlığına zarar veriyorlar, hem de nüfusları düzensiz bir şekilde artıyor. Eğer müdahale edilmezse kentteki Suriyeli nüfus sayısı 1 milyondan 1,5 milyona yükselecek. Bu da demografik yapının değişmesiyle birlikte Gazianteplilerin misafir durumuna düşmesine neden olacak” şeklinde konuştu.

‘Zafer Partisi, Suriyeliler konusunu hem Gaziantep’in hem de Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri olarak görüyor, bu konuda politikalar üretiyor’ diyen Av. İbili, “Ülke genelinde olduğu gibi kentte bulunan esnaf dertli. Gaziantep’in çoğunluğu üretime dayalı ekonomiden beslendiği için ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar var. Zafer Partisi, ekonomi alanında da gerekli çalışmaları yapıp sahaya indiğinde politikalarını vatandaşa anlatacak” açıklamasında bulundu. 

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanlığı’na İzzettin Kocalar’ın atandığını hatırlatan İbili, Zafer Partisi’nin Gaziantep’teki teşkilatlanma çalışmalarını yakın zamanda tamamlayacağını, il ve ilçe başta olmak üzere tüm teşkilatların sahaya ineceğini vurguladı. “Yeni il başkanımız yönetimi oluşturma çalışmalarına başladı ve önümüzdeki günlerde kamuoyuyla da paylaşılacak. İlin yanı sıra tüm ilçelerin başkanları da belli oldu. Şu anda ilçelerde de yönetim oluşturma çalışmaları devam ediyor. Resmi atamalar yapıldıktan sonra Zafer Partisi Gaziantep’te dolu dizgin bir şekilde sahaya çıkacak” dedi.

Suriyeliler konusunda en net tavrı gösteren partinin Zafer Partisi olduğunu vurgulayan İbili, “Ne iktidar ne de muhalefet partisi bu konuda net bir şeyler söyleyemiyorlar. Zafer Partisi, Suriyelileri el freni çekilmiş bir arabaya benzetiyor. Türkiye’nin üzerinden bu yükü alamazsak ilerleyemeyecek ve diğer problemlere çare olunamayacak. İktidara gelmemiz halinde yapılacak ilk iş kayıt dışı göçmenlerin ülkelerine dönmelerini sağlamak. Daha sonra kayıtlı olan göçmenleri hukuka bakarak vatandaş olup olmadıkları incelenecek ve vatandaş olmayanlar ülkelerine gönderilecek” diye konuştu.

Zafer Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Uğur İbili, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “İstanbul, Karadeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere 4 kola ayrılan bir ticaret yolu projemiz var. Zafer Partisi’nin ekonomi alanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Partimiz iktidara geldiğinde ekonominin en kısa zamanda düzelmesini sağlayacak.”

Gaziantep Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi ve Besni Belediyesi arasında Suriyeliler yetişkin bireyler Türkçe eğitimi ve İstihdamı İş Protokolü imzalandığını açıklayan Av. İbili, “Rektörler, yaptığı açıklamada Suriyeliler’in istihdamı için çok yoğun çaba harcayacaklarını ve hummalı bir çalışma yapacaklarını söylüyorlar. Rektörlere ve Besni Belediye Başkanı’na sesleniyoruz; resmi verilere göre Adıyaman’da 26 bin Suriyeli var, 26 bin de kayıt dışı varsa toplamda Suriyeli sayısı 50 bin. İstihdam ile bu sayısının kaçını iş sahibi yapacaksınız? Gaziantep Üniversitesi böyle projeler yapmak yerine neden vatandaşımızın istihdamı için uğraşmıyorsunuz?” diye sordu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *