ANASAYFA arrow right Güncel

Soma Davası'nda karar açıklandı: Aileler tepki gösterip salonu terketti

Soma Davası'nda karar açıklandı: Aileler tepki gösterip salonu terketti
YAYINLAMA: 16 Haziran 2021 / 15.37
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2021 / 15.37
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Can Gürkan, 'Bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma' suçundan ceza aldı.

Soma katliamının yeniden görülen davasında, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 'bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma' suçundan 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu 12 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Evinç hakkında beraat kararı verildi.

Soma'da 2014 yılında 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma Davasının Yargıtay'ın tarafından bozulmasının ardından tekrar başlayan davanın üçüncü duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme heyeti, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan için 'bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma' suçundan  20 yıl, Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Evinç hakkında beraat, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu 12 yıl 6 ay hapis cezası kararı verdi. Kararın açıklanmasının ardından salonda gerginlik yükseldi. Avukatlar ailelerin yanına geçti ve heyet salonu terk etti.

Kararın ardından aileler ve avukatlar basın açıklaması düzenledi. Avukat Can Atalay, katliamın birinci dereceden sorumlusu olduğunu belirttiği Yönetim Kurulu üyesi Haluk Evinç hakkında beraat kararı verilmesine, yine Yönetim Kurulu Başkaı Can Gürkan hakkında 'bilinçli taksir' suçlamasıyla 20 yıl verilmesine, "Cezaların yatarı yok" diye tepki gösterdi.

Dava avukatları tarafından yapılan açıklamalarda, katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinin 7 yıldır 'adaleti yakalayabilmek için mücadele ettikleri' vurgulanarak, "Herkes utansın. Patronların sırtını sıvazlayan herkes, tüm kamu görevlileri, tüm sermayedarlar bir gün hesap verecek bunun kurtuluşu yok" diye seslendi.

Katliamda hayatını kaybedenlerden Kader Yıldırım’ın annesi Elmas Kaya, "Ankara’ya bir dev oturttular o dev 7 başlı oldu. Herkes doydu da bu 7 başlı dev doymadı. Bizi evlatsız bıraktılar" sözleriyle isyan etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *