ANASAYFA arrow right Yaşam

Solunum yolu hastalıkları salgın boyutuna ulaştı

YAYINLAMA: 07 Ocak 2023 / 19.13
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2023 / 19.13
Uzmanlar artan üst solunum yolu şikayetlerine dair bakanlığın tarama yapması gerektiğini söyledi. Ağır hasta ve ölüm sayılarında anormal artış olduğunu belirten uzmanlar, "Risk grubunda olanlar ile büyükşehirlerde yaşayanlar maske kullansın" dedi.

Avrupa ülkeleri, üst solunum yolu hastalıklarında görülen artışın endişe verici boyuta ulaşması nedeniyle salgın ilan etti. Uzmanlar, benzer durumun fiili olarak Türkiye’de de yaşandığını söylüyor. Sağlık Bakanlığı ise grip ve domuz gribi gibi hastalıkların seyrine ve etkisine dair henüz bir veri paylaşmadı.

Kış aylarıyla birlikte üst solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye başvuran hasta sayısında geçen yıllara göre artış gözlemlendiğini belirten uzmanlar, Sağlık Bakanlığı’nın tarama yaparak sorun tespiti yapmasının gerekli olduğunu düşünüyor.

Korona virüsü salgının ardından tedbirlerin kaldırılmasıyla normalleşen Türkiye, uzmanlara göre yeni bir salgın yaşıyor. Covid-19 görülme sıklığıyla birlikte grip gibi hastalıklara yönelik şikayetin arttığını ifade eden uzmanlar, fiili olarak yaşanan artışın ‘salgın’ boyutuna ulaştığını söyledi.

Artı Gerçek’e konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, yaygınlıkla ilgili Türkiye’nin şu an ne durumda olduğunun bilinmediğini dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *