ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Solda ittifak sağlanmalı

Solda ittifak sağlanmalı
YAYINLAMA: 20 Nisan 2021 / 18.04
GÜNCELLEME: 20 Nisan 2021 / 18.04
Kemal Derviş, solda ittifak çalışmalarının CHP ve Baykal ile devam ederken, sol parti temsilcileri de ittifaktan yana ama ümitsiz. DSP İl Başkanı Ahmet Yaşaroğlu, CHP lideri Deniz Baykal’ın ittifak çağrısını ciddi bulmadıklarını belirtti.

Yaşaroğlu, “Baykal solda ittifaktan bahsediyor. Baykal’a kimsenin güveni yok. Çağrısı asılsız. Samimi bulmuyoruz ve her seçim döneminde olduğu gibi bu çağrı da ayak oyunudur. İttifak elbette gerekli ancak bunun için önce alt yapı oluşturulmalı. Partiler şartlarını ortaya koymalı. Bu iş için en az 4- 5 ay zaman gerekli. Hadi ittifak yapalım dense bile seçim öncesi bunun yapılması için zaman yeterli değil” dedi. Sol partiler arasında ittifakın gerekli olduğunu vurgulayan Yaşaroğlu, mevcut partilerin yapılarına göre ittifakın çok zor olduğunu sözlerine ekledi.

CHP İl Başkanı Duran Ergetir, solun sosyal demokratların birleşme ve bütünleşme zamanının geldiğini, bunun da trendi yükselen CHP çatısı altında olmasının doğal olduğunu belirterek, “Solun, sosyal demokratların birleşmesini, bütünleşmesini isteyenler bunu CHP çatısı altında yapabilir. Deniz Baykal’ın bu anlamda yaptığı çağrı çok yerinde. Kimse bunu farklı şekillerde değerlendirmesin” dedi. Ergetir, “ Biz solda bütünlük istiyoruz. Bunun yapılması için de sol partilerin bir araya gelmesi, güçlü olan partinin çatısı altında birleşmesinden doğal bir- şey olamaz” şeklinde konuştu.

Kemal Derviş’in sol partiler arasında ittifak çağrısını olumlu bulduklarını ve bunu desteklediklerini ifade eden SHP İl Başkanı Ali Kıroğlu ise Baykal’ın bu konudaki çağrısını samimi ve ciddi bulmadıklarını ifade etti. Sol partiler arasında seçim ittifakını ilk ortaya atan partinin SHP olduğunu belirten Kıroğlu, “Elbette sol partiler arasında ittifak olmalı. Fakat sağ parti ile bu olmaz. Nitekim YTP’nin DTP ile ittifak hoş olmaz. Biz böyle bir ittifaktan yana değiliz. Derviş’e bu konuda katılıyoruz. Eğer olacaksa bu sol partiler arasında olmalı sağ partilerde kendi aralarında yapmalı. Solda ittifak olayını parti olarak ilk önce biz ortaya attık ve halen savunuyoruz, çünkü gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Derviş’in ittifak olayında haklı olduğunu ve YTP’nin DTP ile ittifakının doğru olmayacağı yönündeki görüşüne katıldıklarını söyleyen Kıroğlu, “Solda ittifak olmalı. Bunu istiyoruz. Hatta geçici olarak bir partide birleşilsin ve başbakan adayı Kemal Derviş olsun istedik. Seçimden sonra herkes kendi partisinde devam etsin istedik. Böyle bir ittifak çağrımız daha önce oldu, fakat kimse yanaşmadı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *