ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Solda bölünmeye tahammül yok

Solda bölünmeye tahammül yok
YAYINLAMA: 11 Ocak 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2021 / 13.21
Solda sürekli yeni parti kurulmasını eleştiren C11P Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Ahmet Beyaz, “Solun adresi CHP’dir. Solun bölünmeye tahammülü yoktur” dedi.

Sosyal demokratların CHP çatısı altında toplanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Beyaz, “Sol artık kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp asgari müştereklerde birleşmek zorunda. Türkiye’nin seçmen yapısı ve genel koşulları ikinci bir sosyal demokrat partiyi kaldıracak güçte değil. Bazıları bir takım kişisel hırsları, çıkarları veya duygularını tatmin etmek için parti kuruyor. Zaten bunlar da bir kulüp veya dernekten öteye gitmiyor. Eğer sosyal demokrasiyi evrensel kabul ediyorsak, 2-3 parti yerine tek parti olması gerek. Parti içi sorunları kendi içimizde halletmeliyiz” şeklinde konuştu.

Şahısların kişisel hırslarını tatmin etmeden öteye hiçbir hedefi olmayan, dernek görünümlü partilerle ittifak yapılmasının doğru olmayacağını söyleyen Beyaz, “Olası bir seçimde elbette gerçek sosyal demokrat partilerle belli müştereklerde ittifak yapılır. Fakat kişilerin tatmin olmak için kurdukları partilerle ittifak zaten olamaz, düşünülmesi bile hata” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *