ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokaktan okula, okuldan hayata

Sokaktan okula, okuldan hayata
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2021 / 14.25
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2021 / 14.25
Ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocuklar sorununun her geçen gün arttığına dikkat çekildi. Bu çocuklar için kalıcı çözümler üretilemediği takdirde, geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin geleceğinin sokaklarda yok olacağı kaydedildi.

Gaziantep Sağlık, Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı Başkanı Ali ihsan Sofuoğlu, bu bilinçle hareket ederek, “Bizim Çocuklarımız Projesi”ni hayata geçirdiklerini açıkladı. Sokak çocukları konusunda gösterilen çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Sofuoğlu, "Proje sayesinde sokakta çalışan veya sokakta yaşayan 2 bin 500 civarında çocuğun her türlü ihtiyacı karşılanmış, sorunları çözümlenmiştir. 500 Civarında çocuk kurumumuzda barındırılmış, zararlı alışkanlıklarından uzaklaştırılıp işe veya okula yönlendirilmiştir. Bin 500 çocuğun okul ihtiyacı karşılanarak eğitimlerini yarıda bırakmaları engellenmiş, kıyafet ve gıda yardımları ile çocuklar ve aileleri desteklenmiştir” dedi.

2001-2002 Eğitim döneminde 185, 2002-2003 Eğitim dönemindel20 sokakta çalışan çocuğu Yatılı Bölge Okullarına yerleştirdiklerini hatırlatan Ali İhsan Sofuoğlu, “Hiç okula başlamamış veya okulunu yanda bırakmış 78 çocuk kurumumuz bünyesinde açılan okuma-yazma kursu ile okuma yazma öğrenerek MEB onaylı sertifika almıştır. Her gün ortalama bin 200 sokakta çalışan çocuğa öğle yemeği verilmekte. Sokakta kalan, evden kaçan, madde kullanan, evden atılan, sokakta yaşayan çocuklar yatılı merkezimizde rehabilite edilerek topluma kazandırılmaktadır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *