ANASAYFA arrow right Yaşam

Sokaktaki vatandaştan işadamına kadar herkes gelecekten kaygılı

Sokaktaki vatandaştan işadamına kadar herkes gelecekten kaygılı
YAYINLAMA: 04 Ekim 2020 / 20.12
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2020 / 20.33
Sokaktaki vatandaştan tutunda, esnafına, işadamına kadar herkesin geleceğinden kaygılı olduğunu açıklayan Hamavioğlu, “Borçlanmayan borcu olmayan neredeyse bırakın işadamlarını vatandaş bile yok. Bu hükümet maalesef herkesi borçlanmaya mahkum etti. Kredi kartı hacizleri batakları, cari açık, döviz kuru Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerinde” ifadelerini kullandı.

Gaziantep, tarihinin olmadığı kadar işsiz insanını barındırıyor

“300 yeni fabrika açtık yalanına bilerek veya bilmeyerek alet edilen işadamlarına da üzülüyorum” diyen Hamavioğlu, “Doğru Parti olarak ülke ekonomisine bir tek çivi çakan, katkıda bulunan işadamlarımız başımızın üzerinde yerleri vardır. Ama var olan işletmelerin daha önce yokmuş ve yeni olmuş gibi gösterilmesine iktidara bilerek veya bilmeyerek alet olmalarına üzülmüyor değiliz. Elbette bu yaşananlar sizleri olduğu gibi bizleri de derinden üzmektedir. 300 fabrika açılışı yaptık diyor iktidar kanadı, madem üç yüz yeni tesis açtınız Gaziantep, tarihinin olmadığı kadar işsiz insanını barındırıyor. Buna en diyeceksiniz peki? Tam bir komedi tam bir tiyatro. Ama ülke gündemine duyarlı işadamlarımız da biliyorlar ki ekonomi iyiye gitmiyor uçurumun kenarında. Sarayın baskısından çekindiklerinden elbette seslerini çıkaramıyorlar. Onlara da hak vermek gerek elbette nasıl seslerini çıkarsınlar. Sesini çıkarmaya çalışan işadamlarının başlarına neler geldiğini bilmeyenimiz yok” dedi.

Gündem saptırmalarıyla sanal gündem oluşturmaları tam ibretlik görüntüler

Başkan Hamavioğlu, “İşsizlik, yoksulluk, yokluk, çiftçinin hali, hayvancılığın hali, eğitimin durumu, sağlıkta yaşananlar, atanamayan öğretmenler, EYT’lilerin durumu, 3600 memurların özlük hakları, yüzbinlerde üniversite mezunu gencin işsiz gezmesi, yurt dışındaki başarısız politikalar neticesinde bir tane dost diyeceğimiz yanımızda diyebileceğimiz ülkenin kalmaması, Suriyeli mültecilerin durumu, Suriye sorunu, güvenlik sorunu, tarikatların rejimi tehdit eder hale gelmesi, cinayetler, terör olayları bu ve buna benzer onlarca yüzlerce çözüm bekleyen sorun varken üzülerek görüyoruz ki yaşanalar gündem saptırmalarıyla sanal gündem oluşturmaları tam ibretlik görüntüler” tespitinde bulundu.

Hep birlikte bu coğrafyada kardeşlik duygusunu inşa edeceğiz

Doğru Parti iktidarında halkı aldatan değil, halkla birlikte var olan siyaset anlayışını gerçekleştireceklerini vurgulayan İl Başkanı Erdal Hamavioğlu, konuşmasına şu sözcüklerle devam etti: “Tarımda, hayvancılıkta kaybolan yerli ve milli üretim değerimizi tekrar canlandıracağız. Dışardan ithal eden değil, ihraç eden bir üretim ekonomisini hep birlikte inşa edeceğiz. Sanayide, teknolojide, tarımda, hayvancılıkta, madencilikte kendi öz kaynaklarımızla kendi beyin gücümüzle yerli ve milli hamleleri gerçekleştireceğiz. Unutmayalım ki kendi öz kaynaklarıyla üretim yapamayan hiçbir ulus ve  hiçbir devletin bağımsızlığından söz edemeyiz. Tıpkı şuan AKP iktidarının ülkemizi dışa her alanda bağımlı yaptığı gibi. Doğru Partinin kuruluş anlayışlarından biriside kaybolan kültürel değerlerimizi tekrar Türk milletine kazandırmak olacaktır. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi kutuplaştırmadan her vatandaşımıza vatandaş olma duygusunu tekrar aşılayacak ve kucaklaşmasını sağlayacağız. Sen ben demeden hep birlikte bu coğrafyada kardeşlik duygusunu inşa edeceğiz.”

Gaziantep’te iktidarın ve belediyelerin en güçlü alternatifi olarak hazırlayacağız

Hamavioğlu, vatandaşların partiye büyük bir teveccüh gösterdiğini, en üst seviyede Gaziantep halkına hizmet edeceklerinin altını çizdi. “Doğru Partiyi Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de iktidarın ve belediyelerin en güçlü alternatifi olarak hazırlayacağız. İl yönetimimizde görev almak için yaklaşık 500 kişiye yakın talebin olması hem bizi gururlandırıyor, hem de halkımızın bize olan güvenini gösteriyor. Bu doğrultuda görüşmelerimiz sürüyor ve kısa süre içerisinde il yönetimimizi tamamlayıp genel merkezin oluruna sunacağız akabinde dernekler masasına teslim edeceğiz. İl binası için  birkaç yerle görüşmelerimiz devam ediyor en doğru ve en sağlıklı binayı tutmak için çalışıyoruz ve kısa sürede de inşallah tutmuş olacağız” diye konuşma yaptı.

Ekim ayı içerisinde görevlendirmeleri tamamlamayı planlıyoruz

Doğru Parti Şahinbey İlçe Başkanlığı’na Abdullah Yeniekinci’nin atandığını hatırlatan Başkan Hamavioğlu, “Kendisi İktisatçı, siyaset bilimci ve aynı zamanda Uluslararası ilişkiler uzmanı. Şehitkamil ilçemiz için ise 10 kişi

görüşmelerimiz devam ediyor, en kısa sürede atama yapacağız. Ekim ayı içerisinde bütün ilçelerimize görevlendirmeleri tamamlamayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *