ANASAYFA arrow right Yaşam

Sokaktaki canlar aç kalmasın

Sokaktaki canlar aç kalmasın
YAYINLAMA: 04 Ocak 2021 / 14.57
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2021 / 14.57
Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının yanı sıra havaların soğuması ile birlikte yem bulma zorluğu çeken sokak hayvanlarına öğretmenler el uzattı. Gaziantep Amerikan Kültür Koleji öğretmenleri hafta sonu kentin değişik yerlerini dolaşarak  sokak hayvanlarına yiyecek ve su bıraktılar.

Gaziantep Amerikan Kültür Koleji öğretmenleri, beslenme ve barınma zorluğu yaşayan sokak  hayvanlarının sıkıntı yaşamaması için belirli noktalara yem, mama ve su bıraktılar. Pandemi nedeniyle yaşanan sokağa çıkma kısıtlaması ve havaların soğuması ile birlikte yem bulma zorluğu çeken sokak hayvanlara mama, yiyecek ve su bırakan öğretmenler, sokak hayvanları projesi kapsamında yem bırakma çalışmalarına kış boyunca devam edecekler.

Sokaklarda yardım bekleyen sokak hayvanlarına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Gaziantep Amerikan Kültür Koleji Okulu Müdürü Özgen Bilgin, doğanın bir parçası olan sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Bilgin ‘’Burada öğrencilerimize hayvanların birer canlı olduğunu, onların korunması gerektiği konusunda sosyal sorumluk bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Onların da barınmaya ve beslenmeye ve sevgiye ihtiyacı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz’ dedi.

 Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu tür çalışmalara ağırlık vereceklerini  anlatan Bilgin, ‘’Bu tür çalışmalarımıza destek olan ve çalışmalarımızda gönüllü yer alan, veli, öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Her canlı gibi onlarında yaşama hakkı var. Herkesin imkanları ölçüsünde bir sokak hayvanına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda okul bahçemizde birçok hayvanın barındığı, barınaklar yaptık. Öğrencilerimizin gelişimi açısından bunun önemli olduğunu düşünüyoruz’’ diye konuştu.

Sokak hayvanları konusunda bütün sivil toplum kuruluşlarının el ele vererek, sokaktaki canlara sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekleyen Bilgin, “Sokaktaki canlar bizim canlarımız. Onları ancak el ele verip birlikte koruyabiliriz. Herkes bu konuda üzerine düşeni yaparsa sokaktaki canlarımız aç kalmaz. Canlıların aç olmadığı bir dünya ise yaşanabilir mutlu bir yer olur ‘’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *