ANASAYFA arrow right Yaşam

Sokaklar şimdiden “normalleşti"

Sokaklar şimdiden “normalleşti"
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 21.21
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 21.29

Koronavirüsün Türkiye’de ilk görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana, vaka sayısı 133 bin 721, yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 641 ve yoğun bakım hasta sayısı ise bin 260 oldu. Sağlık Bakanı’nın gün gün açıkladığı verilere göre vaka ve ölüm oranları düşüyor. Ülke Pazartesi gününden itibaren “Normalleşme Planı”na geçecek. Ancak birçok kesimde bu sürecin erken olduğu kanısı hakim. “Normalleşme” planının erken olup olmadığı tartışıla dursun, Gaziantep sokakları şimdiden “normalleşme” sürecine geçti gibi. 

Salgın artık ciddiye alınmıyor

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Cumartesi ve Pazar gününden önce yurttaşların kenttin en işlek caddelerinde kalabalıklar halinde dolaşması dikkat çekti. Özellikle bankaların önünde ve marketlerde artan kalabalık dikkat çekti. Sosyal mesafeye dikkat edilmeksizin sokaklarda yoğun olduğu kentte, uzun süredir sessizliğin hakim olduğu Bakırcılar Çarşısı esnafı da dükkanlarını açtı.  Görüştüğümüz esnaf, insanların sokağa çıkma yasağından önce alışverişini yapmaya başladığını ve bu nedenle sokaklarda kalabalık oluştuğunu ifade etti.  Bir diğer esnaf ise, salgını artık çok da ciddiye almadığını söyledi.

Salgın tehlikesi geçti!

Her ne kadar “Gaziantep’te vaka sayısı arttı” haberleri geçilse de sokaklarda böyle bir durum söz konusu değil. Uzun banka kuyrukları, marketlerin doluluk oranı, sokakların insanlardan geçilmediği kentte, salgın tehlikesine geçti artık gözüyle bakanlar çoğunlukta gibi. Esra Aydın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *