ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocukları projesi gelişiyor

Sokak çocukları projesi gelişiyor
YAYINLAMA: 06 Ekim 2020 / 17.51
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2020 / 17.51
Gaziantep’ten sonra GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nce, Diyarbakır’da uygulamaya konulan “Sokakta Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu Projesi” Adıyaman’da da başlatılıyor. Projeye İsrail destek veriyor.

Sokakta çalışan çocuklarla ilgili inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere İsrail’den Edna Soleman ve Shoes Green-wald’dan oluşan heyet, 4 Şubat pazartesi günü bölgeye geliyor.

Heyet, Sokakta Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu Projesi’nin ilk kez uygulandığı Diyarbakır’da Vali yardımcısı Suat Dervişoğlu ile görüşecek. 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulunacak ve Adıya- man’a geçecek. Adıyaman’da uygulanacak projeye destek vermek ve projeyle ilgili alanı tanımayı amaçlayan İsrail heyeti, Vali Halil Işık ve Emniyet Müdürü Halil Sul- tar’la görüşmelerde bulunacak.

Adıyaman Emniyet Müdürü Halil Sultar’ın çabasıyla oluşturulan sokakta çalışan çocuklara yönelik merkezi ziyaret edecek olan İsrailli Edna Soleman ve Shoes Green- wald ve beraberindekiler, daha sonra merkez için önerilen binada incelemelerini sürdürücek.

Bölgede uygulamaya konulan “Sokakta Çalışan Çocuklann Rehabilitasyonu Projesi” çerçevesinde, İsrailli uzmanların, Mart ve Nisan 2002 ayları içerisinde Diyarbakır’da sokakta çalışan çocuklarla yüzyüze çalışan sosyal hizmet uzmanı, zabıta, polis ve öğretmen gibi meslek me- murlanna yönelik eğitim vermesi de planlanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *