ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocukları cinsel taciz tehdidiyle yaşıyor

Sokak çocukları cinsel taciz tehdidiyle yaşıyor
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 13.31
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 13.31
Aile içinde yaşanan geçimsizlik, ekonomik etkenler çocukların evden kaçmasında etken olurken, sokağa düşen çocuk bali, tiner, hırsızlığın yanında cinsel tacizin de kurbanı oluyor. Bu çocuklara toplum olarak sahip çıkılmasını isteyen Sosyal Hizmetler Uzmanı Özlem Yüksel, konunun öneminin henüz kavranmadığı, yeterli ve gerekli önlemlerin alınmadığı kanısında.

Özlem Yüksel, uzun süre sokaklarda çalışan veya yaşayan çocuklann büyük çoğunluğunun cinsel tacize uğradığını belirterek, aileleri uyardı. Çocukların yalnızca giydirilip doyurulmasının tek başına yeterli olmadığına değinen Yüksel, “Sevgi olmadan çocuğa ne verirseniz verin onu kaybedersiniz. Evden kaçan çocukların tamamı fakir aile çocukları değil. Zengin ailelerin çocuklan da evden kaçıyor. Aileler çocuklanna sahip çıksın” diye konuştu.

Sokakta uzun süre kalan uçucu madde kullanan çocukların büyük çoğunluğunun yaşça büyük kişiler tarafından cinsel tacize uğradığını söyleyen Yüksel, “Bu çocuklar uçucu madde kullandıkları zaman kendilerini kaybediyor. Başlarına gelen şeye karşı koyamıyorlar. Güçsüz kalıyorlar. Birçok çocuk para karşılığı bu işe zorlanıyor. Yaşları küçük olduğu için kullanıldıklarının farkında değiller. Pek çoğuna bıçak taşıttırılıyor. Hırsızlık yaptırılıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *