ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şoför adayları, trafiğin normal akışı içinde imtihan edilecek

Şoför adayları, trafiğin normal akışı içinde imtihan edilecek
YAYINLAMA: 08 Haziran 2021 / 15.55
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2021 / 15.55
Trafik kurallarıyla ilgili çalışmalar İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülüyor. Şoför adaylarının gerçekçi bir şekilde sınava girmelerini sağlamak amacıyla şimdiye kadar sadece pistte yapılan trafik sınavları bundan sonra normal trafik akışı içinde yapılacak.

Vatandaşların trafik kazalarından korunması, sürücülerin trafik kazası yapmaması için 12 kural açıklandı. Bu kurallar şunlar:

Gün geçtikçe artan trafik kazalarının önlenmesi can ve mal güvenliğinizin korunması, huzurlu yaşamınızın devamı için trafik polisinizi dikkatle dinleyiniz.

1- Cadde ve sokaklarda mutlaka yaya kaldırımlarından yürüyünüz. Yaya kaldırımsız yollarda yolun sol kısmından yürüyünüz.

2- Okula gidiş ve dönüşlerde trafiğin tenha olduğu yolları tercih ediniz. Yaya kaldırımlarından inmeyiniz, karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçitlerini kullanınız. Trafik polisinin bulunduğu ve ışıklı cihazların bulunduğu yerlerden geçiniz.

3- Cadde ve sokaklarda karşıdan karşıya geçişlerde mutlaka durunuz. Önce solunuza, sonra sağınıza, tekrar solunuza baktıktan sonra araç gelmiyor ise koşmadan ve en kısa mesafeden geçiniz.

4- Vasıtaların geçtiği ana yollarda ve yol kenarlarında, kalabalık yerlerde oyun oynamayınız. Çocuk bahçelerini, okul bahçelerini, boş arsaları oyun yeri olarak tercih ediniz. Yola kaçan topunuzun peşinden tedbirsiz olarak koşmayınız.

5- Taşıtlara biniş ve inişler taşıdın sağından olmalıdır. Taşıtlara sıra ile bininiz. Taşıtlarda yaşlı kişilere ve bayanlara yeninizi veriniz. Taşıt içinde ayakta durmalarda sağlam olarak tutununuz. Yokuşu tam olan araçlara binmekte ısrar etmeyiniz.

6- Kırmızı ışıkta, kesinlikle Dur, Sarı ışık geçmeye hazır 01, Yeşil ışık GEÇ anlamındadır. Araç aralarından geçmeyiniz, yaya geçitlerinden yaya için YEŞİL IŞIK yandığında geçiniz. Bu kurallara mutlaka uyunuz, uymayanları ikaz ediniz.

7- Bisiklet sürerken yaş ve boyunuza göre bisiklet seçiniz. Bisikletin önüne ve arkasına kimseyi bindirmeyiniz. Sizi tehlikeye düşürecek paket ve eşya taşımayınız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *