ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SKK prim borçlularına yeni fırsat

SKK prim borçlularına yeni fırsat
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2021 / 16.55
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2021 / 16.55
SSK’ya prim borcu olup daha önce taksitlendiren, ancak ödemeyi aksatanlar için ay sonuna kadar ek süre tanındı. Prim borcunu taksitlendirmek için yaklaşık 7 bin kişinin başvurduğu, bu şekilde SSK’nın 30 trilyon alacağının yarısının taksitlendirebildiği kaydedildi.

SSK İl Müdürü Alaaiddin Karaoğlu, Bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde yeni bir genelge geldiğini belirterek, buna göre daha önce prim borcunu taksitlendiren ancak ödemeyi aksatanların Eylül ayı sonuna kadar aksattıktan ödemeleri yapmalan halinde taksitlendirme haklarının devam edeceğini açıkladı.

Prim borcu olanların bu fırsatı en iyi değerlendirmesini isteyen Karaoğlu, ilk taksitlendirmenin 2001 Haziran ayında, İkincisinin ise bu yılın Mayıs ayında uygulandığını belirterek, bu sırada 7 bin 30 kişinin borcunu taksitlendirdiğini açıkladı. Böyle-ce kurumun yaklaşık 30 trilyon prim alacağından 16 trilyon lirasının taksitlendirildiğini söyleyen Karaoğlu, “Prim alacağımızın yüzde 82’sini taksitlendirdik. 18 Ay yapılan taksitlendirmede yıllık faiz oranı yüzde 3. Fakat taksitlendirilmeyen primler için bu oran aylık yüzde 7. Bu nedenle borçlular, fazla ödemeden kurtulmak için ay sonuna kadar aksattıkları taksitleri ödemeleri halinde taksit imkanından faydalanmaya devam edecek. Bu da kendi menfaatlerine olacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *