ANASAYFA arrow right Ekonomi

Siyasi torpilin önüne geçilmeli baskı ve mobbing önlenmeli

Siyasi torpilin önüne geçilmeli baskı ve mobbing önlenmeli
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2021 / 20.30
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2021 / 20.30
Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartları ve sağlık çalışanlarının bu ekonomik şartlar da eriyen maaşlarını ve işyeri koşullarını değerlendirerek 2022-2023 yılı VI. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde sonuçlandırılmasını öngördükleri taleplerini kamuoyu ile paylaştı.

Yetkili sendikanın geniş kapsamlı bir dosya ile masaya oturmasını, görüşmenin de bu kapsamda olmasını beklediklerini ve sağlık çalışanlarının beklentilerinin ve taleplerinin karşılanmasını istediklerini belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sendika olarak hazırladıkları maddelerin sağlık teşkilatlarında çalışan tüm personelin talepleri olduğunu, bu konu üzerinde uzun ve detaylı bir çalışma yaparak hazırladıkları maddelerin yetkili sendika tarafından dikkate alınarak toplu sözleşme masasında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kamuoyu ile paylaştıkları maddelerin, sağlık çalışanları açısından insani, vicdani ve sendikal açıdan da sorumluluk gerektiren maddeler olduğuna vurgu yapan Takın,  Anayasal açıdan da devletin yükümlülüğü altındaki bu konularda iktidarın, sağlık çalışanlarının maddi ve manevi sıkıntı içinde olduğunu, sağlık teşkilatlarında yaşanan başlıca sıkıntıların; çalışma barışı başta olmak üzere, sendika ve siyasi torpilin önüne geçilmesi, baskı ve mobbingin önlenmesi, iş yükü ve yoğunluğun önlenmesi için yeterli sayıda personel istihdam edilmesi, işyeri ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, şiddetin önlenmesi, liyakate önem verilmesi ve tüm sağlık çalışanlarının beklentilerine cevap verilmesi yönündeki önemli sorunların giderilmesi, yüksek enflasyon nedeniyle maaş kayıplarının telafi edilmesi, sağlık çalışanlarının vergi yükünden kurtarılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi ve özlük ve mali hakların günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi vb. sorunların çözülmesi noktasında beklentiler olduğuna ve bu konuların dikkate alınmasının zorunluğu olduğuna dikkat çekti.

2022-2023 yılını kapsayacak VI. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin Ağustos ayında başlayacağına dikkat çeken Necip TAŞKIN, “Sağlık teşkilatlarında çalışan tüm personelin taleplerinin, beklentilerinin karşılanacağı ve memnuniyetinin sağlanacağı bir toplu sözleşme dönemi olmasını, bu çerçevede hem iktidar hem de sağlık teşkilatlarında çalışan tüm personel açısından hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Umuyoruz ki beklentiler karşılanır ve ülkemizde de Avrupa standartlarındaki ücretle çalışan bir sağlık ordusu inşa edilir! Yine ümit ediyoruz ki Sayın Yetkili Sendika yetkilileri, toplu sözleşme masasında sendikaların açıklamış olduğu maddeleri de değerlendirir ve geniş kapsamlı bir görüşme için hazırlanırlar.  Sağlık çalışanlarının ekonomik, sosyal ve mesleki olarak rahatlayacakları, moral ve motivasyonlarının en üst düzeyde sağlanacağı ve iş veriminin artırılacağı bir sonucun çıkmasını ümit ediyoruz. İnşallah dikkate alınır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *