ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyasi partiler ekonomik programlarını açıklasın

Siyasi partiler ekonomik programlarını açıklasın
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2021 / 17.10
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2021 / 17.10

Türkiye’nin seçim atmosferine girdiği şu günlere seçime katılacak partilerin ekonomik programlarıyla ilgili hedeflerini net olarak ortaya koyması isteniyor.

İş çevreleri, ülkenin ekonomik krizin sıkıntılarını aşmaya çalıştığı bir ortamda partilerin ekonomik programını seçim sonrası uygulamaları ve gelecek hakkında ki görüşlerini somut olarak kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade etti. Aksi takdirde Türkiye ekonomisinin şartlarının yeni değişikliklere ve sil baştan uygulamalara uyum sağlayamayacağını ifade eden iş çevreleri, ekonominin ayrılmaz bir parçası olan reel sektörün sorunları ve bunların çözüm yollan konusunda siyasi partilerin projeleri hakkında kamuoyu ve iş adamlarının bilgi sahibi olmadığına dikkat çekti.

İktidara gelmeyi planlayan siyasi partilerin ekonomi, üretim ve istihdam konularında programlarını anlatması istenirken şöyle denildi: “Artık Türkiye’nin devrini doldurmuş seçim uygulamaları ve popülist yaklaşımlarla bir yere varması mümkün değil. Bu nedenle siyasi partilerin ekonomik ve sosyal yaşamdaki uygulama ve yaklaşımlarını seçim öncesinde ortaya koymaları gerek.”

Ekonomik dengelerin son derece hassas olduğu ortamda seçimi erteletme çalışmalarının tüm dengeleri alt üste edeceği ve belirsizliğe sokacağını vurgulanırken, Türkiye’yi yeni krizlerin eşiğine getirebilecek ve zaman kaybettirecek böyle bir gelişmeye, siyasi partilerin net tavır koyarak karşı çıkması gerektiğini bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *