ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Siyasi parti enflasyonu var”

“Siyasi parti enflasyonu var”
YAYINLAMA: 05 Kasım 2020 / 17.53
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2020 / 17.53
Türkiye’de siyasi parti enflasyonu yaşandığını belirten DYP Şehitkamil İlçe Başkanı Yaşar Gümüşburun, sağdaki veya soldaki partilerin birleşmesi gerektiğini, fakat parti liderlerinin koltuklarını kaybetmemek için bu birleşmeye engel olduğunu söyledi.

Gümüşburun, "Türkiye'de parti sayısı gerçekten çok fazla. Bu sayı azaltılmalı. Sağda veya solda tabanları aynı olan partiler birleşmeli. Merkez sağın en büyük partisi olarak bu birleşmenin adresi DYP'dir. Merkez sağ zaman kaybetmeden DYP çatısı altında birleşmelidir. Parti olarak biz buna her zaman hazırız. Birleşmeler üçüncü bir şahsın başkanlığında da olabilir.Fakat bunun mümkün olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü parti liderlerinin sahip oldukları imkanlar oldukça fazla. Bundan vazgeçmek istemezler" diye konuştu.

Türkiye'deki seçim sisteminin değişmesi gerektiğini de belirten Gümüşburun, "Seçmen yukarıdan atanan kişileri değil, kendi belirlediği kişileri seçebilme hakkına sahip olmalı. Ayrıca parti barajının yüzde 10'un altına indirilmemesi gerekir. Eğer yüzde 10'un altına indirilirse, bugünkü üçlü koalisyonların yerine 13’lü koalisyonlar olur" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *